Site icon NewsIT

Ν. Κορέα: Η στιγμή που ο καπετάνιος εγκαταλείπει πλοίο και επιβάτες! – Η συγγνώμη της Προέδρου της χώρας

29.04.2014 | 13:52
ΦΩΤΟ CNN

ΦΩΤΟ CNN

Συνεχίζονται οι έρευνες από τις αρχές της Νοτίου Κορέας σχετικά με το Sewol που βυθίστηκε και κόστισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου, ενώ σήμερα η Πρόεδρος της χώρας, Παρκ Γκέουν-Χίε, ζήτησε συγγνώμη από το λαό. Ηταν τόση η αγωνία του καπετάνιου να σωθεί εκείνος που εγκατέλειψε το πλοίο με τα εσώρουχα και άφησε τους επιβάτες - μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά - να χαθούν στα σκοτεινά νερά.

Η κ. Παρκ δήλωσε πως “αισθάνομαι τόσο θλιμένη που έχω υπάρξει ανήμπορη να διορθώσω τέτοια μακροχρόνια δεινά και που άφησε ένα τέτοιο ατύχημα να λάβει χώρα”, στο υπουργικό της συμβούλιο και συνέχισε λέγοντας “δε γνωρίζω πως να απολογηθώ για την αποτυχία να αποτρέψουμε αυτό το δυστύχημα και για την ανεπαρκή σχετική αντίδραση”. 

Η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας δημοσίευσε χθες, Δευτέρα, ένα βίντεο που δείχνει τον καπετάνιο του πλοίου, χωρίς παντελόνι, να εγκαταλείπει το πλοίο με μία σωσίβια λέμβο που κατέφθασε στο σημείο, τη στιγμή που εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου παρέμεναν ακόμη παγιδευμένοι και είχαν οδηγίες να παραμείνουν στις θέσεις τους.


Ο άνδρας ο οποίος βοήθησε στη διάσωση του καπετάνιου, μίλησε για πρώτη φορά χθες, και δήλωσε πως δεν είχε ιδέα ποιός ήταν ο άνδρας τον οποίο βοήθησε να μεταβιβαστεί στη σωσίβα λέμβο.
Οι ανακριτές της υπόθεσης εκτιμούν πως η συγκεκριμένη αυτή οδηγία που δόθηκε στους επιβάτες του πλοίου, μεταξύ των οποίων και 325 μαθητές, ήταν η κύρια αιτία που οδήγησε στον τραγικό θάνατό τους.


Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της Ν. Κορέας, Κιμ Κουνγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, άνθρωποι έπεφταν απλά στη θάλασσα, ενώ όλοι φορούσαν σωσίβια, οπότε δε μπορούσαν να ξεχωρίσουν τα μέλη του πληρώματος από τους επιβάτες.

Πρόεδρος Παρκ: “Ζητώ συγγνώμη από το λαό κι έχω βαριά καρδιά που χάθηκαν τόσες πολύτιμες ζωές”

Οι αρχές της Ν. Κορέας διεξάγουν έρευνα, ενώ ο καπετάνιος και 14 ακόμη μέλη του πληρώματος συνελλήφθησαν, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατούνται προσωρινά στις φυλακές του Μόκπο. Οι αρχές συνέλαβαν ακόμη 3 άτομα τη Δευτέρα, καθώς ήταν ύποπτοι για την καταστροφή στοιχείων σχετικών με το ναυάγιο. 

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει, πλέον, τους 193, ενώ ακόμα είναι αγνοούμενοι 109 άνθρωποι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όταν έφθασαν οι άνδρες της ακτοφυλακής, έδωσαν αμέσως οδηγίες στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το πλοίο, τη στιγμή που από τα μεγάφωνα του βυθιζόμενου πλοίου οι οδηγίες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες, αφού το μήνυμα έλεγε στους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, αφού κάθε άλλη κίνηση θα τους έθετε σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας έχει ήδη παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της βύθισης του πλοίου, που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων μαθητές.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Στ’ αλήθεια θα πεθάνω;»: Τα τελευταία λόγια των μαθητών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα

Φωτογραφίες που σοκάρουν! Μέσα στο πλοίο Sewol την ώρα που βυθίζεται

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας – Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

Ν. Κορέα: Βαριές κατηγορίες σε 15 μέλη του πληρώματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version