Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

“Ναι” Ισραήλ στην παράταση της εκεχειρίας- Γιατί απέρριψε την πρόταση η Χαμάς – Νεκροί 1.050 Παλαιστίνιοι

“Ναι” Ισραήλ στην παράταση της εκεχειρίας- Γιατί απέρριψε την πρόταση η Χαμάς – Νεκροί 1.050 Παλαιστίνιοι

Το Ισραήλ δέχθηκε να παρατείνει μονομερώς και σήμερα την ανθρωπιστική εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ το πρωί του Σαββάτου, κάτι που όμως απέρριψε η Χαμάς.

Η παλαιστινιακή οργάνωση απέρριψε την πρόταση για παράταση της εκεχειρίας καθώς θέτει ως όρο την απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί υπουργοί άφησαν να εννοηθεί ότι μια οριστική συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων με τη Χαμάς και τις άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα, που πλέον μαίνονται για 20η ημέρα, δεν είναι πιθανή.

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας απομάκρυνσης του στρατού από τη Γάζα έως ότου εκμηδενιστεί η δύναμη πυρός της Χαμάς και κυρίως καταστραφεί το υπόγειο δίκτυο με στοές και σήραγγες όπου κρύβει το οπλοστάσιό της, βρίσκονται τα επιχειρησιακά της κέντρα και απ’ όπου οι μαχητές της εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 1.050 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί και 43 στρατιώτες και τρεις πολίτες από την πλευρά του Ισραήλ.

Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του εδάφους του Ισραήλ στις οποίες ήδη ο ισραηλινός στρατός απάντησε με «πυρά του πυροβολικού». Το πρωί της Κυριακής σειρήνες ήχησαν στο νότιο και το κεντρικό Ισραήλ προειδοποιώντας για εισερχόμενα πυρά.

Κατα τη διάρκεια της νύχτας ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε από οβίδα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του στρατού.

Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί για «να αποφασίσει τη συνέχιση της επιχείρησης».

Διαβάστε
Ποια εκεχειρία; Μία από τα ίδια με τiς ρουκέτες να πέφτουν ξανά βροχή – Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα: “Μπαμπά, γιατί οι Ισραηλινοί μας σκοτώνουν; Τι κάναμε;” – Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Μπέιτ Χανούν: Η πόλη που ισοπέδωσαν οι Ισραηλινοί – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Και η Τουρκία επέτρεψε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ

Θαύμα στη Γάζα: Βγήκε ζωντανή από την κοιλιά της νεκρής μητέρας της (VIDEO)

Σκότωσαν 18 Παλαιστίνιους μέλη της ίδιας οικογένειας λίγο πριν την έναρξη της ολιγόωρης εκεχειρίας!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε