Η Ναμίμπια έχει κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Για να περιοριστούν οι απώλειες και παράλληλα να εξοικονομηθούν χρήματα, αποφασίστηκε να πουληθούν περίπου χίλια άγρια ζώα.
Οι αρχές της Ναμίμπια υπολογίζει να συγκεντρώσει 1,1 εκατομμύριο δολάρια που απαιτούνται για να σώσει τα υπόλοιπα άγρια ζώα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της αφρικανικής χώρας.
Τα τελευταία χρόνια η Ναμίμπια μαστίζεται από μια από τις χειρότερες ξηρασίες όλων των εποχών.
Today we send out our #ff to #Namibia, the country with the wonderful Namib desert, wild animals and lovely people@TheNamibian @TravelNewsNamib@desert_lions @chameleonsafari @ErindiNamibia @SossusvleiLodge @EtoshaVillage @SossusOasis
@NamibiaHorizons @airnamibia1 pic.twitter.com/UMjFFcNWfe— Reiseblogger Hamburg (@ReisebloggerHH) June 14, 2019
“Επειδή φέτος ήταν μια χρονιά ξηρασίας, το υπουργείο θέλει να πουλήσει διάφορα είδη ζώων που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές, ώστε να βρει τους πόρους που είναι απαραίτητοι για τα πάρκα και για τη διαχείριση της πανίδας”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ρομέο Μουγιούντα.
Όπως εξήγησε, τα βοσκοτόπια στους περισσότερους από τους δρυμούς είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και “αν δεν μειώσουμε τον αριθμό των ζώων, θα οδηγηθούμε στην απώλειά τους γιατί θα πεθάνουν από την πείνα”.
Drought forces #Namibia to auction 1,000 wild animals https://t.co/5eodCpqYGH
— Devdiscourse (@Dev_Discourse) June 15, 2019
Ναμίμπια: Δραματική κατάσταση για άγρια ζώα και ανθρώπους
Τον Απρίλιο, σε μια έκθεσή του το υπουργείο Γεωργίας εκτιμούσε ότι 63.700 ζώα χάθηκαν το 2018 λόγω της ξηρασίας.
Η Ναμίμπια σκοπεύει να πουλήσει:
600 βούβαλους,
150 σπρίνγκμποκ.
65 όρυγες (είδη αντιλόπης),
60 καμηλοπαρδάλεις,
28 ελέφαντες,
20 ιμπάλα και άλλα είδη.
Σήμερα στα εθνικά πάρκα της Ναμίμπια ζουν 960 βούβαλοι, 2.000 σπρίνγκμποκ, 780 όρυγες και 6.400 ελέφαντες.
Η κυβέρνηση ζήτησε, επίσης, διεθνή βοήθεια και όχι μόνο για να σωθούν τα ζώα.
“Απειλούνται τα μέσα επιβίωσης των περισσότερων ανθρώπων, ιδίως εκείνων που εξαρτώνται από τη γεωργία”, δήλωσε πρόσφατα η πρωθυπουργός Σαάρα Κουουγκονγκέλουα – Αμαντίλα.