Δευτέρα, 1 Ιουλ.
35oC Αθήνα

ΝΑΤΟ: “Κιμπάρης” Τραμπ στο δείπνο με τις χώρες που πληρώνουν το 2%

ΝΑΤΟ: “Κιμπάρης” Τραμπ στο δείπνο με τις χώρες που πληρώνουν το 2%

Γεύμα στις οκτώ χώρες που πληρώνουν το 2% του ΑΕΠ τους ως συνδρομή στο ΝΑΤΟ παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Και τους είπε πως… απόψε κερνάει εκείνος!

«Το γεύμα είναι δικό μου» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ προς τους ηγέτες των κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την… ατάκα του κιμπάρη Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε μέσω twitter ο ανταποκριτής του CBS News Μαρκ Κνόλερ.

Και αφού τους… κέρασε, ο Τραμπ έριξε και η “βόμβα” πως μια μέρα η συνδρομή στο ΝΑΤΟ θα αυξηθεί από το 2% στο 3% και ίσως στο 4%!

Ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών που παρακάθονται στο γεύμα που παραθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού η Ελλάδα μαζί με την Εσθονία, την Πολωνία, τη Λετονία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία και τη Βρετανία είναι οι χώρες που πληρώνουν (αναλογικά) το 2% του ΑΕΠ τους στο ΝΑΤΟ.

Το θέμα του 2% είναι πολύ… σημαντικό για τον Ντόναλντ Τραμπ, που συχνά το αναφέρει και πριν από λίγη ώρα την… είπε ακόμη και στην Άνγκελα Μέρκελ, γιατί θεωρεί πως η Γερμανία δεν δίνει όσα της αναλογούν στο ΝΑΤΟ.

Το 2% ήταν άλλωστε, κατά τον Τραμπ, και ο λόγος που ο Τζάστιν Τριντό τον… έθαψε σε πηγαδάκι με Μακρόν και Τζόνσον κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, χθες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. «Του είπα ότι πρέπει να πληρώνει το 2% και δεν του άρεσε» ήταν η (χολωμένη) αντίδραση του Τραμπ για όσα είπε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Click4more: Εκτός προγράμματος τετ α τετ Τραμπ – Ερντογάν πριν από τον Μητσοτάκη και… αποθέωση του “σουλτάνου” για την ασφάλεια στα Βαλκάνια!

Μετά το γεύμα στις οκτώ χώρες (που έγινε αιτία να καθυστερήσει η έναρξη της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν), ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει τους ηγέτες της Δανίας και της Ιταλίας και στη συνέχεια θα φύγει από το Λονδίνο, χωρίς να δώσει συνέντευξη Τύπου. Θεωρείται πως η απόφαση αυτή είναι και μια «απάντηση» στον Τριντό που τον κατηγόρησε πως δίνει μεγάλες συνεντεύξεις Τύπου χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις