Κόσμος

ΝΑΤΟ – Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Παρασκευή

Την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κατά την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αποκάλυψε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή. Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη συνεδρίασε εκτάκτως στις Βρυξέλλες το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC).

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη ενισχύσει τη συλλογική του άμυνα και θα την ενισχύσει περαιτέρω.

Μακρόν και Τζόνσον ζητούσαν έκτακτη σύνοδο

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε, αναφορικά με την ουκρανική κρίση, να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατόν η σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας. Εκ παραλλήλου ο Μακρόν αναμένεται να απευθυνθεί με διάγγελμά του στον γαλλικό λαό.

Σημειώνεται ότι τη σύγκληση συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ζήτησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς κατηγορεί για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας το Ισραήλ που καθυστερεί την απελευθέρωση των Παλαιστινίων φυλακισμένων
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για "κατάφωρη παραβίαση" της συμφωνίας εκεχειρίας μετά την απόφαση του Ισραήλ να καθυστερήσει την απελευθέρωση...
Στιγμιότυπο από απελευθέρωση ομήρων