Site icon NewsIT

Ναυάγιο στη Σικελία: Ανησυχία για τα 18.000 λίτρα καυσίμων στο Bayesian – Μεγάλος κίνδυνος ρύπανσης

27.08.2024 | 14:59
Ναυάγιο στη Σικελία: Ανησυχία για τα 18.000 λίτρα καυσίμων στο Bayesian – Μεγάλος κίνδυνος ρύπανσης

Το γιοτ Bayesian, που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της πρωτεύουσας της Σικελίας, Παλέρμο την περασμένη Δευτέρα (19.08.2024), θα ανασυρθεί από τον βυθό της θάλασσας αφού αφαιρεθούν 18.000 λίτρα καυσίμων από τη δεξαμενή του, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους.

Το σκάφος των 184 ποδιών βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα και άλλα πέντε άτομα.

Το γιοτ με βρετανική σημαία πιστεύεται ότι είχε 18.000 λίτρα καυσίμων, τα οποία η εταιρεία διαχείρισης Camper and Nicholsons International φέρεται να σχεδιάζει να αδειάσει από τη δεξαμενή για να αποτρέψει τη ρύπανση του νερού από τα καύσιμα.

Μόλις αδειάσει η δεξαμενή, η εταιρεία σκοπεύει να ανασύρει το σκάφος, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται σε βάθος 164 ποδιών στα ανοικτά του Porticello, κοντά στο Παλέρμο, δήλωσαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA πηγές που έχουν γνώση του πλάνου της εταιρείας. 

Όμως η επιχείρηση θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, καθώς η εταιρεία πρέπει πρώτα να λάβει άδεια για την απομάκρυνση του Bayesian πριν μπορέσει να ανασύρει το πλοίο από τον βυθό.

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές κατονόμασαν τον Τζέιμς Κάτφιλντ, τον καπετάνιο του σκάφους Bayesian, ως ύποπτο στο πλαίσιο της έρευνας για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο Τζέιμς Κάτφιλντ, ο 51χρονος Νεοζηλανδός υπήκοος που ήταν καπετάνιος του υπερπολυτελούς γιοτ, ήταν μεταξύ των 15 επιζώντων – μεταξύ των οποίων ήταν και η σύζυγος του Μάικ Λίντς, Άντζελα Μπακαρέζ, στην εταιρεία Revton Ltd της οποίας ανήκει το Bayesian.

Ο Κάτφιλντ ερευνάται για πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια και υπαιτιότητα ναυαγίου, δήλωσε ο δικηγόρος Aldo Mordiglia, ένας από τους δύο που διορίστηκαν για την υπεράσπιση του καπετάνιου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version