Site icon NewsIT

Ναυάγιο στη Σικελία: Από ασφυξία πέθανε ο Μάικ Λιντς – Βασανίστηκε μέχρι τέλους ο ιδιοκτήτης του «Bayesian»

08.09.2024 | 15:58
Ναυάγιο στη Σικελία: Από ασφυξία πέθανε ο Μάικ Λιντς – Βασανίστηκε μέχρι τέλους ο ιδιοκτήτης του «Bayesian»

«Μαρτυρικός» φαίνεται πως ήταν ο θάνατος του Μάικ Λιντς, του πάμπλουτου επιχειρηματία όπου βρήκε τραγικό θάνατο στο ναυάγιο του Bayesian στη Σικελία στις 19 Αυγούστου 2024.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας πέθανε από ασφυξία αφού τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του «ξέμεινε» από οξυγόνο σύμφωνα με ερευνητική πηγή που ασχολείται με το ναυάγιο στη Σικελία.

Από την τραγωδία έχασαν τη ζωή τους ο επιχειρηματίας, η 18χρονη κόρη του, ο μάγειρας του σκάφους και άλλοι τέσσερις επιβάτες του Bayesian, όταν το σκάφος «χτυπήθηκε» από σφοδρή κακοκαιρία και βυθίστηκε μέσα σε 16 λεπτά.

Η νεκροψία της 18χρονης Χάνα

Χθες (07.09.2024) έγινε και η νεκροψία – νεκροτομή της 18χρονης κόρης του μεγιστάνα της Χάνα Λιντς. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν σαφή αν και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τα πιο πιθανά σενάρια είναι να πνίγηκε ή να μην είχε πια οξυγόνο.

Στους τέσσερις επιβάτες που βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο στο ναυάγιο, στον Jonathan Bloomer, στη σύζυγό του Judy Bloomer, στον Chris Morvillo και στη σύζυγό του Neda Morvillo, η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε πως πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου και δεν βρέθηκε καθόλου νερό στους πνεύμονές τους.

Οι εξετάσεις των σορών του Αμερικανού δικηγόρου Κρις Μορβίλο, και της συζύγου του, Νέντα, έδειξαν καθαρό πνιγμό.

Όσον αφορά τον σεφ του σκάφους, τον Ρεκάλντο Τόμας με καταγωγή από την Αντίγκουα, η αρχικές εξετάσεις της νεκροψίας έδειξαν ότι πέθανε από πνιγμό, όπως ανέφερε η ερευνητική πηγή το Σάββατο στο Reuters.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν συμπληρωματικές ιατροδικαστικές εξετάσεις σε όλα τα θύματα.

Οι σοροί των 7 νεκρών εκτός αυτής του μάγειρα, βρέθηκαν στις καμπίνες αφού η κακοκαιρία «βρήκε» τους επιβάτες του Bayesian κυριολεκτικά στον ύπνο.

Οι παγιδευμένοι επιβάτες φαίνεται πως προσπάθησαν να σωθούν, υποστήριξε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παλέρμο.

Από το δυστύχημα 15 άνθρωποι επέζησαν, μεταξύ αυτών και η σύζυγός του Λιντς και ο καπετάνιος του γιοτ, ο οποίος ερευνάται για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Το ναυάγιο στη Σικελία έχει προβληματίσει τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι δήλωσαν ότι ένα σκάφος όπως το Bayesian, θα έπρεπε να είχε αντέξει την καταιγίδα και να μην είχε βυθιστεί τόσο γρήγορα όσο έγινε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version