Site icon NewsIT

Ναυάγιο στη Σικελία: Από έλλειψη οξυγόνου πέθαναν 4 από τους επιβάτες της θαλαμηγού – Δεν βρέθηκε νερό στους πνεύμονές τους

05.09.2024 | 09:25
Ναυάγιο στη Σικελία: Από έλλειψη οξυγόνου πέθαναν 4 από τους επιβάτες της θαλαμηγού – Δεν βρέθηκε νερό στους πνεύμονές τους

Rescue personnel transport a body bag after a luxury yacht, which was carrying British entrepreneur Mike Lynch, sank off the coast of Porticello, near the Sicilian city of Palermo, Italy, August 21, 2024. REUTERS/Louiza Vradi

Ασφυκτικός και βασανιστικός ήταν ο θάνατος για 4 από τους επιβάτες της υπερπολυτελούς θαλαμηγού Balaysian που βυθίστηκε στ’ ανοικτά της Σικελίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica ο Jonathan Bloomer, η σύζυγός του Judy Bloomer, ο Chris Morvillo και η σύζυγός του Neda Morvillo, τέσσερις από τους επτά ανθρώπους που πέθαναν όταν η υπερπολυτελής θαλαμηγός Bayesian βυθίστηκε τον περασμένο μήνα Τέσσερις άνθρωποι που πέθαναν όταν μία υπερπολυτελής θαλαμηγός βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας, πέθαναν από ασφυξία καθώς εξαντλήθηκε το οξυγόνο.

Η θαλαμηγός βυθίστηκε όταν ξέσπασε μια σφοδρή καταιγίδα. Ταξίδευαν μαζί με τον Βρετανό μεγιστάνα της  τεχνολογίας Mike Lynch για να γιορτάσουν την αθώωσή του από κατηγορίες για απάτη τον Ιούνιο στις ΗΠΑ.

Ο Mike Lynch, η 18χρονη κόρη του Hannah Lynch και ο μάγειρας της θαλαμηγού, Recaldo Thomas, επίσης έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο αυτό.

Οι νεκροψίες που έγιναν στους 4 επιβάτες σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ έδειξαν ότι ενώ το σκάφος χανόταν στο βυθό εκείνοι βρίσκονταν στις καμπίνες τους και εξαντλούνταν το οξυγόνο, δηλαδή δεν πνίγηκαν καθώς δεν βρέθηκε νερό στους πνεύμονές τους.

Οι δύτες τους βρήκαν στην δεξιά πλευρά των καμπινών – κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές δείχνει ότι προσπαθούσαν αγωνιωδώς να βρουν οξυγόνο καθώς το σκάφος έγειρε προς τα δεξιά μετά τη βύθιση.

Οι υπόλοιπες νεκροψίες, στον Mike Lynch, την κόρη του και τον κ. Thomas, αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, και η υπερπολυτελής θαλαμηγός αναμένεται να ανασυρθεί από τον βυθό στο πλαίσιο της έρευνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version