Site icon NewsIT

Ναυάγιο στη Σικελία: «Είμαστε συντετριμμένοι» – Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικ Λιντς μετά τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης κόρης του

23.08.2024 | 16:49
Ναυάγιο στη Σικελία: «Είμαστε συντετριμμένοι» – Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικ Λιντς μετά τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης κόρης του

Η επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο στη Σικελία ολοκληρώθηκε σήμερα (23.08.2024) με την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοουμένου.

Οι δύτες εντόπισαν το σώμα του τελευταίου αγνοούμενου του ναυαγίου του σούπερ γιοτ Bayesian ανοικτά των ακτών της Σικελίας, και πρόκειται για την Χάνα, την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς.

Η οικογένεια του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς είναι συντετριμμένη και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, δηλώνει εκπρόσωπος της οικογένειας σε ανακοίνωση.

«Η οικογένεια Λιντς είναι συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ. Της συμπαραστέκονται συγγενείς και φίλοι», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

«Οι σκέψεις τους βρίσκονται σε αυτούς που επλήγησαν από την τραγωδία. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, τις υπηρεσίες επείγουσας αρωγής και όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης».

«Η μόνη τους επιθυμία τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους σε αυτήν την ώρα της απερίγραπτης οδύνης».

Η επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοουμένου. Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, πρόκειται για την Χάνα, την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς.

Το ιστορικό της τραγωδίας 

Το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 επιβάτες και πλήρωμα, είχε αγκυροβολήσει ανοικτά του λιμανιού του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω σφοδρής καταιγίδας τα χαράματα της Δευτέρας (19.08.2024) .

Τα ναυάγιο βρίσκεται στον βυθό σε βάθος πενήντα μέτρων. Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας ήταν μακρές και δύσκολες. Σε αυτές συμμετείχαν περισσότερα από 400 άτομα, ανάμεσά τους και 28 ειδικευμένοι δύτες.

Τα πτώματα των πέντε άλλων επιβατών ανασύρθηκαν την Τετάρτη και χθες, Πέμπτη, από το εσωτερικό του γιοτ. Το πτώμα του μέλους του πληρώματος, του σεφ που εργαζόταν στο γιοτ, του Ρεκάλντο Τόμας, βρέθηκε στην θάλασσα κοντά στον τόπο του ναυαγίου.

Η επίσημη αναγνώριση των νεκρών και οι νεκροψίες θα ξεκινήσουν μετά την μεταφορά και του τελευταίου θύματος στο νοσοκομείο.

Δικαστική έρευνα διεξάγεται για την βύθιση του γιοτ, που έχει εκπλήξει τους ειδικούς που θεωρούν ότι ένα σκάφος σαν το Bayesian, κατασκευασμένο από την περίφημη ναυπηγική εταιρεία Perini, θα έπρεπε να έχει αντέξει την καταιγίδα.

Ο πλοίαρχος του γιοτ, ο Τζέιμς Κάτφιλντ, τα οκτώ μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες που επέζησαν ανακρίθηκαν, αλλά δεν έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις. Οι εισαγγελικές αρχές θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αύριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version