Τρίτη, 15 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από το εσωτερικό του υπερπολυτελούς γιοτ «Bayesian» που παρέσυρε 7 ανθρώπους στον βυθό

Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από το εσωτερικό του υπερπολυτελούς γιοτ «Bayesian» που παρέσυρε 7 ανθρώπους στον βυθό
ΦΩΤΟ VIGILI DEL FUOCO via ANSA

Ένα νέο βίντεο που είχε το φως της δημοσιότητας δείχνει δύτες να ερευνούν το εσωτερικό του πολυτελούς γιοτ «Bayesian», δύο μήνες μετά τη βύθισή του στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας.

Το βίντεο που προβλήθηκε από την ιταλική ερευνητική τηλεοπτική εκπομπή «Quarta Repubblica» δείχνει μία ομάδα δυτών να ερευνά το ναυαγισμένο πολυτελές γιοτ «Bayesian» που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους στις 19 Αυγούστου.

Στα πλάνα, όπως μεταδίδει η «Corriere della Sera», φαίνεται ένας δύτης να κρατιέται από ένα σχοινί ενώ κατεβαίνει στο νερό και στη συνέχεια να μπαίνει στο εσωτερικό του σκάφους, το οποίο είναι σχεδόν άθικτο μετά το ναυάγιο.

Οι ερευνητές προσέγγισαν το σημείο του ναυαγίου του πολυτελούς γιοτ, αξίας 30.000.000 λιρών, το οποίο παραμένει στον βυθό στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας, σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Όπως αναφέρει η «Corriere della Sera», οι δύτες διακρίνονται να ελέγχουν τους διαδρόμους, το μηχανοστάσιο, τις καταπακτές και τα δωμάτια στο εσωτερικό του «Bayesian», με μία κάμερα η οποία καταγράφει και τη γέφυρα του σκάφους.

Στις εικόνες διακρίνονται, επίσης, πόρτες της πολυτελούς θαλαμηγού, ενώ η αίθουσα ελέγχου του γιοτ όπου είναι πολύ πιθανό να υπάρχει το «μαύρο» κουτί, φαίνεται άθικτη.

Video

Παραμένει το μυστήριο του τραγικού ναυαγίου

Όπως σημειώνει, πάντως, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa», η πρυμναία πόρτα φαίνεται στο βίντεο να είναι κλειστή, όπως επίσης και η στεγανή θύρα που οδηγεί στο μηχανοστάσιο.

Συνθήκες που αποκλείουν επομένως την υπόθεση πως το νερό εισήλθε από αυτές τις οδούς πρόσβασης ενώ το πλοίο ήταν στο έλεος της καταιγίδας, όπως είχε αρχικά υποτεθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Η μόνη πιθανότητα θα σχετιζόταν με τις εισαγωγές αέρα και τα φινιστρίνια, τα οποία, ωστόσο, δεν θα δικαιολογούσαν μια τόσο ξαφνική βύθιση ή ένα μπλακ άουτ στα συστήματα ελέγχου του πλοίου».

Οι δύτες ανέσυραν από το βυθισμένο γιοτ και σκληρούς δίσκους, κινητά τηλέφωνα και άλλον ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το εσωτερικό της θαλαμηγού.

Υπενθυμίζεται ότι στο ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ έχασαν τη ζωή τους ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα, ο επικεφαλής της «Morgan Stanley International», Τζόναθαν Μπλούμερ και η σύζυγός του, ο δικηγόρος του Λιντς με τη σύζυγό του, καθώς και ο σεφ του σκάφους.

Τρία μέλη του πληρώματος κατηγορήθηκαν ότι άφησαν ανοιχτή τη μεγάλη πόρτα στην πίσω αριστερή πλευρά του υπερπολυτελούς γιοτ με συνέπεια η θαλαμηγός να βυθιστεί μέσα σε σφοδρή κακοκαιρία.

πηγές: «Corriere della Sera», Ansa

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις