Site icon NewsIT

Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από το βυθισμένο γιοτ «Bayesian» μέσα από τον υγρό του τάφο

09.10.2024 | 08:09
Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από το βυθισμένο γιοτ «Bayesian» μέσα από τον υγρό του τάφο

Εικόνες από το υπερπολυτελές ιστιοφόρο γιοτ «Bayesian» που βυθίστηκε στο Παλέμο της Σικελίας τον περασμένο Αύγουστο, στο ναυάγιο που στοίχισε τις ζωές σε 7 ανθρώπους, φέρνει στο φως τηλεοπτική εκπομπή.

Στο παρακάτω βίντεο, που κατέγραψε η ιταλική ερευνητική τηλεοπτική εκπομπή Quarta Repubblica, φαίνεται το βυθισμένο «Bayesian» που «παρέσυρε» στον θάνατο επτά επιβαίνοντες, όταν χτύπησε το σκαρί του μια σφοδρή καταιγίδα στη Σικελία.

Το Bayesian βρίσκεται σε βάθος 49 μέτρων και φαίνεται πως «έσκασε» στον βυθό με τη δεξιά πλευρά του.

Τα πλάνα από το βίντεο, μεταδόθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη έρευνας από τις βρετανικές αρχές για τον θάνατο τεσσάρων επιβατών. Μεταξύ αυτών ήταν ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αυτόν τον μήνα και ο επικεφαλής της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και η σύζυγός του Τζούντι.

Το δικαστήριο Suffolk Coroners ενημερώθηκε ότι ο Lynch – ο οποίος γιόρταζε την αθώωση του για απάτη πολλών εκατομμυρίων σε βάρος της Hewlett Packard – λέγεται ότι πνίγηκε.

Ωστόσο, η αιτία θανάτου της κόρης του και των άλλων δύο θυμάτων δεν επιβεβαιώθηκε, με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να εικάζουν ότι πιθανόν επέζησαν για λίγο σε θύλακα αέρα και δεν πνίγηκαν αλλά έπαθαν ασφυξία.

Η Quarta Repubblica ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι οι σοροί των νεκρών βρέθηκαν στην πλευρά που φαίνεται στο κλιπ.

Η λευκή γραμμή που διακρίνεται είναι αυτή που διατρέχει το κύτος του Bayesian και τα σκούρα μακρόστενα που υποδεικνύονται με κόκκινους κύκλους είναι τα παράθυρα της καμπίνας.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν το ναυάγιο, στις 19 Αυγούστου στα ανοικτά των ακτών του Porticello στο ιταλικό νησί της Σικελίας πιστεύουν ότι το Bayesian «καταπλακώθηκε από έναν τοίχο νερού», ο οποίος οδήγησε στη βύθιση μετά από μια φρικτή καταιγίδα.

BAYESIAN inabissato:  Quarta Repubblica  mostra  in TV  le prime immagini del relitto.

Λεπτομέρειες που διέρρευσαν από την προκαταρκτική έκθεση, υποδηλώνουν ότι το γιοτ βυθίστηκε αφού κατακλύστηκε από νερό που έπεφτε καταρρακτωδώς πάνω στο κύριο κατάστρωμα και κατέβηκε από τη σπειροειδή σκάλα προς τα χαμηλότερα επίπεδα.

Εξετάζουν επίσης αν το σήμα κατατεθέν του Bayesian, το κατάρτι ύψους 75 μέτρων, μπορεί επίσης να ευθύνεται, καθώς πρώτα έγειρε «45 μοίρες, πριν γείρει κατά 90 μοίρες» και βυθιστεί.

Η ταχύτητα του ανέμου ήταν περίπου 60 μίλια/ώρα τη στιγμή της τραγωδίας και σύμφωνα ερευνητές «Το (Bayesian) είχε ολόκληρη την αριστερή πλευρά του εκτεθειμένη στις ριπές και τα κύματα. Με ένα τόσο ψηλό κατάρτι, το φαινόμενο του πανιού ήταν καθοριστικό για την κλίση του».

Οι ερευνητές εξακολουθούν να εξετάζουν και το ενδεχόμενο του «ανθρώπινου λάθους» με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο γιατί οι μηχανές δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία και η πλώρη του σκάφους ήταν στραμμένη προς τον άνεμο, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της καταιγίδας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version