Site icon NewsIT

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Ανασύρθηκε η σορός του Μάικ Λιντς από το βυθισμένο γιοτ

22.08.2024 | 11:26
Ναυάγιο στο Παλέρμο: Ανασύρθηκε η σορός του Μάικ Λιντς από το βυθισμένο γιοτ

Rescue personnel pour water on a bodybag at the scene where a luxury yacht sank, off the coast of Porticello, near the Sicilian city of Palermo, Italy, August 22, 2024. REUTERS/Louiza Vradi

Μια ακόμη σορό ανέσυραν σήμερα το πρωί οι δύτες από το ναυάγιο του σούπερ γιοτ Bayesian ανοικτά του Πορτιτσέλο στο Παλέρμο της Σικελίας.

Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό από τους έξι αγνοούμενους στο ναυάγιο που σημειώθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας την περασμένη Δευτέρα (19.08.2024). Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πρόκειται για τον Μάικ Λιντς.

Χθες, οι δύτες είχαν ανασύρει τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Παλέρμο. 

Νωρίς το πρωί επαναλήφθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του τελευταίου νεκρού που παραμένει παγιδευμένος στο ναυαγισμένο γιοτ και, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πρόκειται για την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς Χάνα.

Χθες Τετάρτη οι δύτες είχαν ανασύρει τη σορό του προέδρου της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, του δικηγόρος της Clifford Chance Κρις Μορβίλο, και των δύο συζύγων τους.

Το πολυτελές γιοτ βυθίστηκε σε λιγότερο από ένα λεπτό την περασμένη Δευτέρα την ώρα που επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο καπετάνιος του ιστιοφόρου Τζέιμς Κάτφιλντ, έδωσε κατάθεση χθες (21.08.2024) στην Εισαγγελία την ώρα που έχει ξεκινήσει έρευνα για ναυάγιο από αμέλεια. «Η καταιγίδα ήρθε ξαφνικά, δεν την είδαμε να έρχεται», είπε στις αρχές ο Τζέιμς Κάτφιλντ.

 REUTERS/Louiza Vradi
 REUTERS/Louiza Vradi

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa, τονίζει πως ένα από τα σενάρια για τη βύθιση του σκάφους, είναι ότι μπορεί να υπήρξε μια αλυσίδα σφαλμάτων και τραγικών συμπτώσεων: μια καταπακτή στο πάνω κατάστρωμα που έμεινε ανοιχτή, η κινητή πηδαλιουχία στην ανυψωμένη θέση, η λανθασμένη τοποθέτηση της βάρκας και η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος που σφραγίζει το πλοίο σε περίπτωση κινδύνου.

Ίσως ήταν κυρίως η θέση της κινητής πηδαλιούχου, που βρέθηκε ανασηκωμένη από τους δύτες, που εξηγούσε πώς το σκάφος δεν κατάφερε να κρατήσει για περισσότερα από εξήντα δευτερόλεπτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version