Site icon NewsIT

Ναζανίν Ζαγκαρί – Ράτκλιφ: Ετοιμάζει βιβλίο για τα έξι χρόνια στις ιρανικές φυλακές

19.10.2022 | 12:32
Ναζανίν Ζαγκαρί – Ράτκλιφ: Ετοιμάζει βιβλίο για τα έξι χρόνια στις ιρανικές φυλακές

H Ιρανοβρετανή Ναζανίν Ζαγάρι – Ράτκλιφ ετοιμάζεται να εκφράσει όσα έζησε έξι χρόνια στις φυλακές του Ιράν μέσα από το καινούριου της βιβλίο. Ένα βιβλίο που θα δημιουργηθεί από την ίδια και τον σύζυγό της, που συνέβαλε έντονα στην απελευθέρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ναζανίν Ζαγάρι – Ράτκλιφ είχε συλληφθεί το 2016 στη Τεχεράνη στο Ιράν, ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Βρετανία με την κόρη της έπειτα από επίσκεψη στην οικογένειά της. Κατηγορήθηκε για συνωμοσία για την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Ο σύζυγός της Ρίτσαρντ, οργάνωσε εκστρατεία για την απελευθέρωσή της, κάνοντας μεταξύ άλλων απεργία πείνας 21 ημερών έξω από το υπουργείο Εξωτερικών. Αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2022.

Μιλώντας για το βιβλίο της, το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023, από τον εκδοτικό οίκο «Penguin Random House», η Ζαγαρί Ράτκλιφ, δήλωσε ότι «η δική της ιστορία είναι μεν μοναδική αλλά μοιάζει με πολλών άλλων άγνωστων γυναικών που βρίσκονται στις φυλακές του Ιράν. Αυτές οι γυναίκες με βοήθησαν πάρα πολύ να περάσω όλο αυτό και να βγω πιο δυνατή». Και πρόσθεσε: «oι αγώνες τους συνεχίζονται και σήμερα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version