Κόσμος

Νέα μέτρα εξετάζει το Ισραήλ για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει νέους περιορισμούς ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προτείνουν ο πρωθυπουργός και τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών –και το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση– οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από την Covid-19 θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων σε κλειστούς χώρους.

Όλοι θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα, εκτός αν τρώνε ή πίνουν.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική καραντίνα για όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα και για τους μη εμβολιασμένους κατοίκους που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα διαρκεί πλέον μόνο επτά ημέρες, αντί για δέκα, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν τεστ και θα βγει αρνητικό.

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, μια εκστρατεία εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί δύο δόσεις του εμβολίου σε περισσότερους από τους μισούς κατοίκους (55%) και στο 85% του ενήλικου πληθυσμού.

Click4more: Κορονοϊός: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου στο Ισραήλ

Έτσι ξανάνοιξαν οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εμπορικά καταστήματα ενώ μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε λιγότερα από 100 ημερησίως, από 10.000 που ήταν στην κορύφωση της πανδημίας. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο τα κρούσματα αυξάνονται και το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 600, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν περίπου 200 την ημέρα.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ κάλεσε του Ισραηλινούς να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και να αποφεύγουν τα ταξίδια. Προέτρεψε επίσης τους εφήβους ηλικίας 12-16 ετών να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα: Μεθυσμένη επιβάτης προκάλεσε πανικό – Την έβγαλαν «σηκωτή» από το αεροπλάνο άνδρες της ΕΛΑΣ
Η γυναίκα άλλαξε θέση με έναν άλλο επιβάτη στο αεροπλάνο και στη συνέχεια έγινε ατίθαση, βρίζοντας το πλήρωμα της πτήσης που της ζητούσε να ηρεμήσει
Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος εξαιτίας μεθυσμένης επιβάτιδας