Κόσμος

Νέα μέτρα και στο Βέλγιο: Τέλος σινεμά, θέατρα και συναυλίες – Στις 23.00 «λουκέτο» στην εστίαση

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι αίθουσες συναυλιών είναι μεταξύ των χώρων πολιτισμού το κλείσιμο των οποίων αποφάσισε η Επιτροπή Διαβούλευσης στο Βέλγιο στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων για να ανακοπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού.

Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από αυτή την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου. Ωστόσο στο συγκεκριμένο μέτρο δεν συμπεριλαμβάνονται τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικοί χώροι.

Επίσης, οι αγορές στα καταστήματα θα πραγματοποιούνται ανά δύο άτομα (τα παιδιά δεν συμπεριλαμβάνονται), ενώ αποφασίστηκε η απαγόρευση της παρουσίας φιλάθλων στα στάδια από τη Δευτέρα. Καμία αλλαγή δε θα υπάρξει στο ωράριο της εστίασης, η οποία θα εξακολουθήσει να κλείνει στις 23.00.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα