Κόσμος

Νέα πρόεδρος Ευρωβουλής: «Δε μπορούμε να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη»

Η νέα πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, κατά την ομιλία της μετά την εκλογή της, τόνισε την ανάγκη να λυθεί το Κυπριακό υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ.

«Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μετσόλα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Η Ευρώπη έχει μια κληρονομιά πολέμου, αλλά και θεραπείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες για το τέλος στη διαίρεση στην τελευταία διαιρεμένη χώρα της ΕΕ – την Κύπρο – υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ. Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ «πάγωσε» τους δασμούς υπό τον φόβο ενός ολοκληρωτικού παγκόσμιου εμπορικού πολέμου
Η αναδιάταξη της παγκόσμιας οικονομικής τάξης βρίσκεται σε αναμονή και η υπόσχεση του Τραμπ για μια χρυσή εποχή της αμερικανικής μεταποίησης θα πρέπει να περιμένει.
Ο Ντόναλντ Τραμπ