Κόσμος

Νέα σφαγή αμάχων στη Συρία – Ματωμένα παιδικά πρόσωπα και θρήνος – Συγκλονιστικές εικόνες

Ακόμη ένα έγκλημα κατά αμάχων στη Συρία. 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ. Τα Λευκά Κράνη έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι και παιδιά.

Οι επιδρομές, που -σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-  πιστεύεται πως εξαπέλυσε η Ρωσία, προκάλεσαν το θάνατο 38 αμάχων. Ο απολογισμός από τη νέα σφαγή στη Συρία δεν αποκλείεται να αυξηθεί δραματικά, αφού υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα κτίρια που κατέρρευσαν από την επίθεση.

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 11 νεκρούς. Ο δεύτερος για 18. Και ο τελευταίος χρονικά για 38. “Μαχητικά αεροπλάνα, πιθανόν ρωσικά, στόχευσαν εναντίον του χωριού Ζαρντάνα στη βόρεια Ιντλίμπ στη διάρκεια της νύχτας, και προκάλεσαν τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών σε μια μόνο επίθεση στην περιοχή από τα τέλη Μαρτίου”, δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης, Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Τα Λευκά Κράνη έχουν ανεβάσει στη σελίδα τους στο Facebook εικόνες με παιδιά γεμάτα αίματα να δέχονται τις πρώτες βοήθειες, αλλά και φωτογραφίες από τις έρευνες στα ερείπια.

Στόχος των επιδρομών έγινε κατοικημένη περιοχή στην περιφέρεια Ζάρνταν, στην επαρχία Ιντλίμπ. Εκτός από τους 18 νεκρούς υπάρχουν και τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Συρία: Περιμένουν βαρύ απολογισμό

Ο απολογισμός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, διότι πολλοί άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από κτίρια που μετατράπηκαν σε συντρίμμια, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελραχμάν. Διασώστες αναζητούν ακόμη επιζώντες στα συντρίμμια. Επίσης, κάποιοι από τους 50 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο είδε έναν μεγάλο κρατήρα ανάμεσα σε διώροφα και τριώροφα ακίνητα που κατέρρευσαν εν μέρει ή ολοσχερώς. Σε κοντινό νοσοκομείο, ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονταν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματιοφορείς, πρόσθεσε.

https://youtu.be/MiogEflcxOU

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ παραμένει εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης και το κατέχουν διάφορες οργανώσεις ανταρτών ή τζιχαντιστών. Μετά την εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία το 2015 στο πλευρό του, το καθεστώς Άσαντ έχει ανακτήσει τον έλεγχο της μισής και πλέον επικράτειας της χώρας.

Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα τον Μάρτιο του 2011.

Μάχη τζιχαντιστών στρατού με 22 νεκρούς

Τουλάχιστον 22 στελέχη δυνάμεων που πολεμούν υπέρ του καθεστώτος της Συρίας, ανάμεσά τους και άνδρες του συριακού στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο αξιωματικών, σκοτώθηκαν την Πέμπτη (07.06.2018) σε επιθέσεις των τζιχαντιστών στην έρημο της επαρχίας Σουέιντα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις αυτές ήταν οι «πρώτες» που εξαπολύθηκαν από την περιοχή της ερήμου στη Σουέιντα, όπου «δεν υπήρχαν υποψίες για καμιά παρουσία του Ισλαμικού Κράτους από το 2016», δήλωσε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον θέσεων του καθεστώτος από τις 22 Μαΐου, όταν το καθεστώς Άσαντ πήρε τον πλήρη έλεγχο στη Δαμασκό. Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, η ρωσική αεροπορία δεν επενέβη για να υποστηρίξει τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ανάμεσα στους 22 μαχητές που σκοτώθηκαν στην Πέμπτη, «εννιά ανήκαν σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές ομάδες, έξι ήταν άνδρες του συριακού στρατού και οι ταυτότητες των άλλων δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί», είπε ο Άμπντελ Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν εγκαταλείπει τα όπλα το Ισλαμικό Κράτος

Αυτός ο απολογισμός αυξάνει σε 184 τον αριθμό των μαχητών που πολεμούσαν υπέρ του Μπασάρ αλ Άσαντ κι έχουν σκοτωθεί από τους τζιχαντιστές τις τελευταίες 17 ημέρες. Στις τάξεις των μαχητών του ISIS έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 92 απώλειες.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον λιγότερο από το 3% της συριακής επικράτειας (σ.σ. από το σχεδόν 50% που κατείχε στα τέλη του 2016, όταν το αυτοανακηρυγμένο «χαλιφάτο» του βρισκόταν στο απόγειο της δύναμής του) μετά τις χωριστές επιχειρήσεις εναντίον του από τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις αντιτζιχαντιστικές δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία ελέγχει ακόμα κάποιους θύλακες στην έρημο που φθάνει από τα ανατολικά της Δαμασκού ως την πόλη Μπουκάμαλ, στα σύνορα με το Ιράκ, βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες στο στόχαστρο δύο χωριστών εφόδων σε μια περιοχή που διαπερνά τα όρια των επαρχιών Ράκα και Ντέιρ Εζόρ.

Την Κυριακή εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον χωριών που ελέγχουν το καθεστώς και σύμμαχοί του στην κοιλάδα του Ευφράτη. Πήρε, επίσης, τον έλεγχο τεσσάρων κοινοτήτων πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει τη Μπουκάμαλ με τη Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο. «Το καθεστώς ανέκτησε τις τρεις έκτοτε», διευκρίνισε ο διευθυντής της ΜΚΟ. Όμως η επίθεση της Πέμπτης επέτρεψε στους τζιχαντιστές να «καταλάβουν δύο νέες κοινότητες» στην επαρχία Σουέιντα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογή νέου Πάπα: Το Κονκλάβιο, ο μαύρος ή άσπρος καπνός κι όλο το περίπλοκο τελετουργικό στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό
Οι Καρδινάλιοι ψηφίζουν μυστικά τον υποψήφιό τους, γράφοντας το όνομά του σε ένα χαρτάκι και τοποθετώντας την ψήφο τους σε ένα δισκοπότηρο στην κορυφή ενός βωμού που βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας
Καρδινάλιοι στο Βατικανό
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 3