Κόσμος

Νέα στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία αποδέσμευσαν οι ΗΠΑ – Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Μπάιντεν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε σήμερα τις ΗΠΑ και τον Τζο Μπάιντεν για την αποδέσμευση μιας νέας δόσης στρατιωτικής βοήθειας, προτρέποντας την Ουάσινγκτον – πολύτιμο σύμμαχο του Κιέβου στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής – να συνεχίσει να παρέχει αυτή την «κρίσιμης σημασίας» βοήθεια, το μέλλον της οποίας φαίνεται όλο και πιο αβέβαιο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 28/12/2023 την αποδέσμευση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Πρόκειται πρακτικά για το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας με τα υπάρχοντα κονδύλια, εν αναμονή ψηφοφοριών στο αμερικανικό Κογκρέσο για την έγκριση νέων.

Στα είδη που περιέχει το πακέτο συγκαταλέγονται πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, στοιχεία του πυροβολικού, αντιαρματικά όπλα κ.ά., σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

STATE DEPARTMENT UKRAINE

Οι διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τη νέα χρηματοδότηση, ύψους 61 δισεκ. δολαρίων, που ζητούν επίμονα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και αυτή του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα συνεχιστούν στις αρχές Ιανουαρίου.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό», τόνισε με ανάρτηση στο X σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι αυτή η βοήθεια θα καλύψει «τις πλέον επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας».

Η «αμερικανική ηγεσία» μεταξύ των συμμάχων του Κιέβου διαδραματίζει «κρίσιμης σημασίας ρόλο στην καταπολέμηση του τρόμου και της επιθετικότητας», ανέφερε ο Ζελένσκι.

«Για να υπερασπιστούμε την ελευθερία και την ασφάλεια στην Ουκρανία, στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, πρέπει να συνεχίσουμε να απαντάμε σταθερά και αποφασιστικά στη ρωσική επιθετικότητα», συμπλήρωσε.

 

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Ουκρανία, Μπρίτζετ Μπρινκ, υπενθύμισε σήμερα ότι «οι οικονομικές ανάγκες για να βοηθηθεί η Ουκρανία να αμυνθεί παραμένουν κρίσιμες και επείγουσες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 2
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945