Κόσμος

Νέα τηλεοπτική εκπομπή της Αντζελίνα Τζολί για τα fake news!

Ενημερωτική εκπομπή για παιδιά ετοιμάζει η Αντζελίνα Τζολί στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Το προηγούμενο διάστημα η χολυγουντιανή σταρ έγραψε άρθρα και απόψεις σε εφημερίδες και ανέλαβε ρόλο συντάκτριας στο Time.

Στην πραγματικότητα, όπως και οι περισσότεροι απασχολούμενοι σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς, η Αντζελίνα Τζολί φαίνεται να ανησυχεί για την έλλειψη βασικών γνώσεων του κοινού όσον αφορά τον εγγραμματισμό στα μέσα. Και ελπίζει να το διορθώσει με τηλεοπτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους.

Σύμφωνα με το Variety, η Αντζελίνα Τζολί έχει αναλάβει την εκτελεστική παραγωγή του BBC My World,για να βοηθήσει τα παιδιά να διακρίνουν το πραγματικό και το ψεύτικο – και τελικά να αποφασίζουν τα ίδια για σημαντικά θέματα.

«Ως γονέας, χαίρομαι που μπορώ να υποστηρίξω ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τις ζωές άλλων νέων σε όλο τον κόσμο και να συνδεθούν μεταξύ τους» διευκρίνισε η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης σε δήλωσή της.

«Ελπίζω ότι θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιλέγουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, αντλώντας στοιχεία από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC World Service, από χιλιάδες δημοσιογράφους σε διαφορετικές γλώσσες απ’ όλο τον κόσμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από επίθεση σε καταυλισμό στη Γάζα - Στους 23 οι νεκροί από πλήγμα σε σπίτι στη Τζαμπάλια
Ο καταυλισμός αλ Μαουάσι έχει γίνει επανειλημμένα στόχος αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, με τον στρατό να δηλώνει ότι στοχοθετεί υποδομές από τις οποίες δρα η Χαμάς
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κοντά στα πτώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα (δεν απεικονίζονται), στο νοσοκομείο Nasser, στο Khan Younis, στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Το Βατικανό ετοιμάζεται να κλείσει το φέρετρο του Πάπα Φραγκίσκου - Πάνω από 128.000 πιστοί στο λαϊκό προσκύνημα
Δεκάδες χιλιάδες πενθούντες έχουν κάνει ουρές για ώρες για να αποτίσουν τα τελευταία τους σέβη στον ποντίφικα, του οποίου το φέρετρο θα κλείσει στις 8 το απόγευμα
Το σώμα του Πάπα Φραγκίσκου αναπαύεται μέσα στο φέρετρό του, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό