Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Νέα βίντεο με τον Σινουάρ και προβληματισμός από το χτύπημα με στόχο τον Νετανιάχου: «Τίποτα δε θα μας σταματήσει»

Νέα βίντεο με τον Σινουάρ και προβληματισμός από το χτύπημα με στόχο τον Νετανιάχου: «Τίποτα δε θα μας σταματήσει»
ΦΩΤΟ REUTERS

Προβληματισμό για τα κενά ασφαλείας έχει προκαλέσει το χτύπημα της Χεζμπολάχ με στόχο το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, με τον ίδιο να δηλώνει πάντως, ότι θα συνεχίσει αυτό το «δίκαιο πόλεμο». Την ίδια ώρα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας νέα βίντεο από την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ αλλά και από τη διαφυγή του σε τούνελ την 7η Οκτωβρίου.

Μετά τα τρία drones της Χεζμπολάχ που είχαν στόχο την εξοχική κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο ίδιος έσπευσε να κάνει γνωστό ότι «τίποτε δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη». Μήνυμα, που έστειλε περπατώντας, στον κήπο του σπιτιού του…

Σε δήλωσή του λίγο αργότερα, χαρακτήρισε σοβαρό λάθος την απόπειρα δολοφονίας του, προειδοποιώντας πως το Ισραήλ θα συνεχίσει, τον δίκαιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πόλεμο ενάντια στους εχθρούς μας για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας».

«Οι πράκτορες του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν εμένα και τη σύζυγό μου σήμερα έκαναν ένα μεγάλο λάθος», ανέφερε συγκεκριμένα για να συμπληρώσει: «Αυτό δεν θα αποθαρρύνει εμένα ή το κράτος του Ισραήλ από το να συνεχίσουμε τον δίκαιο πόλεμο εναντίον των εχθρών μας για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας».

Σε μία φωτογραφία αποτυπώθηκε το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι ζημιές στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι ορατές όμως τη στιγμή εκείνη απουσίαζε από την οικία του μαζί με την οικογένειά του.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (19/10/24), το Ιράν δήλωσε πως το κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από την Τεχεράνη, βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που έθεσε στο στόχαστρο στο Ισραήλ την ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια.

«Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε από τη λιβανική Χεζμπολάχ», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Και ενώ πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ πέταγαν στη Γάζα φυλλάδια που είχαν πάνω τη φωτογραφία της σορού του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ… Νέα βίντεο με εκείνον, έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ και η διαφυγή σε τούνελ

Το πρώτο βίντεο με τον Γιαχία Σινουάρ που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο (19/10/24) τραβήχτηκε τη νύχτα της μεγάλης σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και σε αυτό, φαίνεται ο ίδιος να διαφεύγει σε τούνελ με την οικογένειά του…

Το βίντεο δημοσιοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ (ηγέτης της Χαμάς) ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο IDF δημοσιοποίησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο Σινουάρ σκοτώθηκε.

Ο αρχηγός της Χαμάς έχασε τη ζωή του από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι, όπως μετέδωσαν οι New York Times, επικαλούμενοι τον ιατροδικαστή που ήταν επικεφαλής της νεκροψίας στο Ισραήλ.

Ο Σινουάρ εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος σε τυχαία επιχείρηση του Ισραήλ την Τετάρτη στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα από drone μέσα σε κατεστραμμένο κτίριο.

Η απόπειρα κατά Νετανιάχου και “το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν”

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς επέπληξε «τους συμμάχους του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ιδιωτική κατοικία του στο κεντρικό Ισραήλ, μια επίθεση που δείχνει με αυτό τον τρόπο «το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν».

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την οικογένειά του σήμερα έδειξαν γι΄άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν και τον άξονα του κακού που διευθύνει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Κατς.

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ανέφερε το Πεντάγωνο

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, επανεξετάζοντας προσαρμογές θέσης των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, περιλαμβανομένης της πρόσφατης ανάπτυξης ενός αντιπυραυλικού συστήματος προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του Ισραήλ απέναντι σε περιφερειακές απειλές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Πεντάγωνο.

Ο Όστιν είπε επίσης στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ασφαλής έπειτα από επίθεση τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος που φέρεται να στόχευσε ιδιωτική κατοικία του στην Καισάρεια, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Στάρμερ ανησυχεί για την εκτόξευση drone προς την ιδιωτική κατοικία του Νετανιάχου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και είπε πως έμαθε με ανησυχία σχετικά με το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που εκτοξεύθηκε προς την ιδιωτική κατοικία του Νετανιάχου στην Καισάρεια νωρίτερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις