Site icon NewsIT

Νέα βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν: Νεκροί 7 αξιωματικοί

02.07.2014 | 11:25
Νέα βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν: Νεκροί 7 αξιωματικοί

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη δυτική Καμπούλ. Eπτά αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας βρήκαν τραγικό θάνατο σε λεωφορείο που έγινε στόχος καμικάζι βομβιστή

Στόχος έγινε στρατιωτικό λεωφορείο στη δυτική Καμπούλ από βομβιστή αυτοκτονίας που παρέσυρε μαζί του στο θάνατο επτά αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε δίπλα στο λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού νωρίς το πρωί, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ, τραυματίζοντας επίσης 16 πολίτες, δήλωσε ο Χασμάτ Στανεκζάι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και δήλωσαν ότι σε 25 ανέρχεται ο αριθμός των αξιωματικών που σκοτώθηκαν.

Ήταν η πρώτη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται τον ιερό μήνα του ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους κι ενώ το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών παραμένει άγνωστο.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 11 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Ζορμ της βορειοανατολικής επαρχίας Μπαντακσάν.

Σε άλλο περιστατικό, ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ έχασε τη ζωή του “εκτός πεδίου μάχης” στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι διεθνείς δυνάμεις χωρίς να αποκαλύψουν την εθνικότητα του στρατιώτη ή την ακριβή τοποθεσία που σημειώθηκε το περιστατικό την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφγανιστάν: Ο στρατός απέκρουσε επίθεση των Ταλιμπάν – 260 αντάρτες σκοτώθηκαν

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ Ταλιμπάν και κυβερνητικών δυνάμεων

Αφγανιστάν: Παραιτήθηκε μέλος της εφορευτικής επιτροπής μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 106 νεκροί στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version