Κόσμος

Νέα υποβάθμιση της Κύπρου από την S&P

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου προχώρησε το βράδυ ο οίκος Standard and Poors

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από BB υποβαθμίζεται στην κατηγορία Β ενώ σύμφωνα με τον S&P επιφυλάσσεται για ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση.

 
Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι εκτεθιμένη από τα σημαντικά προβλήματα αλλά και τα δάνεια των κυπριακών τραπεζών κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση στο νησί αλλά όπως αναφέρει τα προβλήματα θα αυξηθούν μετά την συμφωνία που θα υπάρξει με την υπαγωγή της κύπρου στον μηχανισμό στήριξης.
 
Στις 9 Οκτωβρίου ο οίκος Moody’s προχώρησε σε τριπλή υποβάθμιση του κυπριακού χρέους τοποθετώντας την στην κατηγορία “junk”
 
Η Moody΄s αιτιολόγησε την απόφαση της πάνω στις “σημαντικές δυσκολίες” που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της Κύπρου, που της υποβάθμισε και αυτές.
 
Ο διεθνή οίκος δίνει πλέον “B3” για την Κύπρο, από “Βa3” προηγουμένως, με outlook “αρνητικό”, ενώ υποβάθμισε την Τράπεζα Κύπρου σε caa3 από b3/E+, την Cyprus Popular Bank σε caa3 από caa1 και την Ελληνική τράπεζα σε caa2/E από b2/E+.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τριπλή υποβάθμιση της Κύπρου από την Moody΄s – Οικονομία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος