Site icon NewsIT

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε πατέρας και τα τρία του παιδιά που εξαφανίστηκαν το 2021

09.10.2024 | 17:45
Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε πατέρας και τα τρία του παιδιά που εξαφανίστηκαν το 2021

Είναι μία υπόθεση που συγκλόνισε τη Νέα Ζηλανδία. Ένας πατέρας με τα τρία παιδιά του που είχαν εξαφανιστεί εδώ και τρία χρόνια στην Νέα Ζηλανδία, εντοπίστηκαν ζωντανοί και ζουν στην άγρια φύση.

Ένα θολό βίντεο δείχνει τον πατέρα και τα τρία του παιδιά να περπατούν στην ερημιά στη Νέα Ζηλανδία, τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή τους χωρίς να αφήσουν ίχνη, κι ένα χαμόγελο ανακούφισης σχηματίστηκε στο πρόσωπο της μητέρας που δεν έχει νέα τους εδώ και τόσο καιρό.

Ο Tom Phillips, μαζί με την Jayda,11 ετών, τον γιο του Maverick, 9 ετών, και τη μικρότερη κόρη του Ember, 8 ετών, εξαφανίστηκαν από την πόλη Marokopa της Νέας Ζηλανδίας τον Δεκέμβριο του 2021.

Έκτοτε πολλοί είχαν αναφέρει στην Αστυνομία ότι είχαν δει κατά καιρούς τον πατέρα αλλά ποτέ τα παιδιά.

Το τελευταίο βίντεο βρίσκει ανακουφισμένη τη μητέρα των παιδιών Catherine που βλέπει και τα τρία «μωρά» της ζωντανά.

Το νέο υλικό που τραβήχτηκε στις 3 Οκτωβρίου 2024 δείχνει τέσσερις φιγούρες με στολή παραλλαγής και σάκους, καθώς περπατούσαν σε σειρά στους λόφους έξω από το παλιό τους σπίτι στη Νέα Ζηλανδία.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από κυνηγούς, παραδόθηκε στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη έρευνα σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή αυτή την εβδομάδα, η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να βρει κανένα ίχνος τους. Η μητέρα των παιδιών, που επιθυμεί να αναφέρεται μόνο ως Catherine, έχει δει το βίντεο.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που είναι όλοι εκεί», δήλωσε στη New Zealand Herald.

«Είμαι τόσο ανακουφισμένη που βλέπω και τα τρία μωρά μου. Είναι όλα ζωντανά», τόνισε.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με τον επιθεωρητή ντετέκτιβ Andrew Saunders της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας να επιβεβαιώνει ότι τα πλάνα αντιμετωπίζονται ως «αξιόπιστα».

«Αν και δεν εντοπίστηκε τίποτα περαιτέρω σημαντικό, οι ερευνητές θα αξιολογήσουν τώρα τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν για να καθορίσουν τυχόν επόμενα βήματα», δήλωσε.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουν και τα τρία παιδιά, κάτι που αποτελεί θετική πληροφορία και γνωρίζουμε ότι θα είναι καθησυχαστικό για την ευρύτερη οικογένεια των παιδιών».

Πώς εξαφανίστηκαν το 2021

Ο πατέρας και τα τρία μικρά παιδιά του εξαφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μαζί με εκατοντάδες εθελοντές και ντόπιους πέρασαν μέρες ψάχνοντας για την οικογένεια αφού το φορτηγό του πατέρα βρέθηκε κάτω από το όριο της παλίρροιας στην παραλία Kiritehere.

Περίπου 18 ημέρες μετά επέστρεψαν στο οικογενειακό αγρόκτημα με τους συγγενείς να αποκαλύπτουν ότι είχαν περάσει το διάστημα αυτό ζώντας σε μια σκηνή σε δάσος. Ωστόσο, μήνες αργότερα εξαφανίστηκαν και πάλι, με την τελευταία εμφάνιση του πατέρα και των τριών παιδιών του στις 9 Δεκεμβρίου 2021.

Ο πατέρας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο εβδομάδες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, για κατηγορία που αφορούσε την άσκοπη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και πόρων, ενώ, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

Επίσης καταζητείται για ανάκριση σχετικά με μια φερόμενη ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Te Kuiti κοντά στη Marokopa τον Σεπτέμβριο του 2023. Η ένοπλη ληστεία ώθησε την αστυνομία να προειδοποιήσει το κοινό να μην πλησιάζει τον πατέρα.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους προσφέρθηκε αμοιβή 80.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να εντοπίσουν τα τρία παιδιά, ωστόσο η αμοιβή έληξε μετά από οκτώ εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα.

Ο επιθεωρητής Saunders δήλωσε ότι η αστυνομία πιστεύει ότι είχε βοήθεια κατά τη διάρκεια της φυγής του.

Η Catherine κατηγόρησε τον Phillips ότι έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά και της τα στέρησε.

«Η Ember έχει άσθμα, όπως και εγώ, και χρειάζεται ιατρική περίθαλψη που δεν μπορεί να παρασχεθεί στη φύση», είπε.

«Αυτό που κάνει ο Τόμας δεν είναι εντάξει. Είναι παραμέληση παιδιών, είναι εγκατάλειψη παιδιών, είναι κακοποίηση παιδιών. Τα μωρά μου αξίζουν κάτι καλύτερο», είπε η μητέρα τους.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version