Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών για να αναζωογονηθεί η οικονομία

Προς υιοθέτηση εργάσιμης εβδομάδας τεσσάρων ημερών προκειμένου να τονωθεί και πάλι η εθνική οικονομία προσανατολίζεται η Νέα Ζηλανδία όπως προανήγγειλε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν.

Η κ. Άρντερν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οι μισθωτοί στη Νέα Ζηλανδία να έχουν περισσότερες ημέρες αργίας και μια εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία που επλήγη από επτά εβδομάδες μέτρων περιορισμού.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός είπε πως θέλει να ενθαρρύνει τις δημιουργικές ιδέες και να προσφέρει “ευελιξία”, με σκοπό να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη έπειτα από ένα αυστηρό lockdown που επέτρεψε μια αποτελεσματική διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού αλλά έπληξε την οικονομία.

Μεταξύ των προτεινόμενων πρωτοβουλιών ξεχωρίζει το πέρασμα σε εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών και η χορήγηση μεγαλύτερου αριθμού επίσημων αργιών προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δαπάνες στους τομείς του τουρισμού και των ξενοδοχείων, που επλήγησαν ιδιαίτερα.

Νέα Ζηλανδία: “Αν μπορεί να λειτουργήσει θα βοηθούσε οπωσδήποτε τον τουρισμό…”

“Είναι μια ειδική στιγμή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να οραματιστούμε ασυνήθιστες ιδέες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι “δεν αποκλείει τίποτα”. Σύμφωνα με την Άρντερν, υπάρχουν “πολλές δυνατές επιλογές και θα πρέπει να έχουμε ανοικτό πνεύμα”.

Μετά τη συνάντησή της την 19η Μαΐου με εκπροσώπους της βιομηχανίας του τουρισμού, η πρωθυπουργός δήλωσε πως η εμπειρία της τηλεργασίας, στη διάρκεια του lockdown, επέτρεψε να καταδειχθεί πόσοι μισθωτοί μπορούν να αποδειχθούν παραγωγικοί με αντάλλαγμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Όπως είπε, η εβδομάδα των τεσσάρων ημερών θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργοδότες θα ήταν έτοιμοι να τη δοκιμάσουν. “Δείτε αν αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει (…) γιατί θα βοηθούσε οπωσδήποτε τον τουρισμό σε όλη τη χώρα”, τους είπε.

Η Νέα Ζηλανδία, που έχει έναν πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα σχετικά αποτελεσματικά την επιδημία, επιβάλλοντας ένα πολύ αυστηρό lockdown από τα τέλη Μαρτίου. Ο νέος κορονοϊός προκάλεσε 21 θανάτους στο αρχιπέλαγος. Τα σύνορα παραμένουν κλειστά όμως οι κάτοικοι είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού