Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Νέα ζωή για τον κακοποιημένο ουρακοτάγκο Kotap! Τον απελευθέρωσαν μετά από 2 χρόνια! [pics, vid]

Νέα ζωή για τον κακοποιημένο ουρακοτάγκο Kotap! Τον απελευθέρωσαν μετά από 2 χρόνια! [pics, vid]

Συγκινούν οι εικόνες από την απελευθέρωση του ουρακοτάγκου Kotap που κρατούνταν κλεισμένος σε ένα ξύλινο κουτί για δύο χρόνια στην επαρχία West Borneo.

Ο τετράχρονος ουρακοτάγκος Kotap διασώθηκε από την ομάδα International Animal Rescue και τοπικούς αξιωματούχους. Είχε περάσει τα μισά χρόνια της ζωής του κλεισμένος σε ένα ξύλινο κουτί και είχε μόνο ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι για να παίζει.

Ήταν τόσο φοβισμένος από τον έξω κόσμο που κρύφτηκε στο πίσω μέρος του “κελιού” του όταν του άνοιξαν για πρώτη φορά οι διασώστες. Λίγο αργότερα τον έβγαλαν με ασφάλεια και τον οδήγησαν στο καταφύγιο για να τον φροντίσουν.

Ο άνθρωπος που τον κρατούσε ισχυρίστηκε πως του δόθηκε από χωρικούς στο Ketapang και συμφώνησε να τον πάρει σπίτι του να τον κρατήσει. Ανησυχούσε όμως ότι ο Kotap θα ενοχλεί τους γείτονες και του έφτιαξε ένα κλουβί στο μπροστινό μέρος του σπιτιού του.

Μετά από χρόνια στο σκοτάδι, ο Kotap βρήκε τον έξω κόσμο τρομακτικό. “Ο Kotap έγινε νευρικός και πολύ επιθετικός, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη. Στη διάρκεια του ταξιδιού πίσω στο κέντρο κρατήσαμε τους ανθρώπους μακριά του ώστε να παραμείνει όσο πιο ήσυχος και ήρεμος γίνεται”, τόνισε ο κτηνίατρος Uwi.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε