Κόσμος

Νεκρή δημοσιογράφος που ερευνούσε τα Panama Papers! [pic, vid]

Νεκρή βρέθηκε η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που ερευνούσε τα Panama Papers και είχε κατηγορήσει για διαφθορά την κυβέρνηση της Μάλτας.

Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε τη Δευτέρα, όταν το αυτοκίνητό της εξερράγη σε μικρή απόσταση από το σπίτι της.

Το Peugeot 108 που οδηγούσε, καταστράφηκε ολοσχερώς από μια ισχυρή εκρηκτική συσκευή που τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Έρευνες για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, κατήγγειλε τη «βάρβαρη» δολοφονία και έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης» είπε ο πρωθυπουργός.

Η 53χρονη Γκαλιζία είχε εργαστεί ως χρονογράφος σε πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας της. Ήταν όμως γνωστότερη για το μπλογκ της, στο οποίο αποκάλυπτε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

Την περασμένη άνοιξη το περιοδικό Politico είχε συμπεριλάβει την Μαλτέζα μπλόγκερ στις «28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη», γράφοντας για αυτήν ότι είναι «ένα WikiLeaks από μόνη της, μια σταυροφόρος κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα».

Πηγές: Guardian, New York Post

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τους 16 νεκρούς από τις πλημμύρες – Αγνοούνται 100 κάτοικοι, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικιωμένοι. Αδιάκοπες οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των αγνοούμενων και ειδικά των δυο μικρών αδελφών που παρασύρθηκαν από τα νερά
Κάτω από το νερό τα οχήματα στην Μπαΐα Μπλάνκα
«Σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι»: Σοκαριστικές περιγραφές από το αιματοκύλισμα στη Συρία - Στο στόχαστρο οι Χριστιανοί
«Πολλοί χριστιανοί έχουν χάσει τη ζωή τους» τονίζει ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης περιγράφοντας τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών
Ένα στρατιωτικό κονβόι στη Συρία