Site icon NewsIT

Νεκρή φωτογράφος του AP στο Αφγανιστάν – Σοβαρά τραυματίστηκε καναδή ρεπόρτερ

04.04.2014 | 18:08
Η  Anja Niedringhaus στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. ΦΩΤΟ REUTERS

Η Anja Niedringhaus στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. ΦΩΤΟ REUTERS

Μία γερμανίδα φωτογράφος σκοτώθηκε και μία καναδή δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ενόπλου, πιθανόν αστυνομικού, στην περιοχή Τάνι της επαρχίας Χοστ, του Αφγανιστάν σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Νεκρή είναι η γερμανίδα φωτογράφος Άνια Νίντρινγκαους η οποία μαζί με την καναδή ρεπόρτερ Κάθι Γκάνον δέχθηκαν τα πυρά, πιθανώς αστυνομικού, στην επαρχία Χοστ του Αφγανιστάν.

Οπως ανακοίνωσε ο Μπαριαλάι Ραουάν, αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία Χοστ «Η Άνια Νίντρινγκαους, γερμανίδα φωτογράφος και η Κάθι Γκάνον, καναδή ρεπόρτερ, εργαζόμενες στο AP, πυροβολήθηκαν από έναν αστυνομικό στις 11:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Τάνι».

Η Άνια Νίντρινγκαους, 48 χρόνων ήταν έμπειρη φωτορεπόρτερ που είχε καλύψει αρκετούς πολέμους κυρίως για λογαριασμό του Associated Press.
   
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δεν εμπλέκονται στην επίθεση. «Οι μαχητές της ελευθερίας δεν εμπλέκονται στην επίθεση αυτή», δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. «Ενδέχεται να πρόκειται για προσωπικό θέμα», πρόσθεσε.

Διαβάστε

Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι στο υπ. Εσωτερικών! Τουλάχιστον έξι νεκροί

Όμηρος των Ταλιμπάν υποψήφιος επαρχιακός σύμβουλος και άλλοι επτά

Εντυπωσιακό βίντεο: Καταστροφή ναρκοπεδίου στο Αφγανιστάν

Αυξήθηκαν οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version