Κόσμος

Νεκρός άλλος ένας Ουκρανός διαδηλωτής

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί σοβαρά στα επεισόδια με την αστυνομία την Τετάρτη.

Ενας άνδρας που είχε τραυματιστεί την Τετάρτη στα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία στο κέντρο του Κιέβου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από τις βίαιες συγκρούσεις, ενώ η αντιπολίτευση για πέντε.

Το Ουκρανικό Εθνικιστικό Κίνημα Svoboda ανέφερε ότι ο νεκρός είναι ο 45χρονος Ρομάν Σενίκ, ο οποίος τραυματίστηκε την Τετάρτη στην επιχείρηση της αστυνομίας κατά των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στην οδό Γκρουτσέφσκι στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Προσπάθησαν να καταλάβουν το Υπουργείο Ενέργειας

Περίπου 100 αντικυβερνητικοί ουκρανοί διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Ενέργειας στο κέντρο του Κιέβου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Εντουαρντ Σταβίτσκι.

“Εγινε απόπειρα κατάληψης του κτιρίου. Περίπου 100 ένοπλοι διαδηλωτές εισέβαλαν (στο κτίριο). Τους συνάντησα και τους είπα ότι αν δεν εγκατέλειπαν ειρηνικά το κτίριο τότε θα κατέρρεε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο υπουργός.

Ο ίδιος είπε ότι οι διαδηλωτές εγκατέλειψαν το κτίριο, αλλά όπως ενημερώθηκε παρέμειναν έξω από αυτό και εμποδίζουν την είσοδο. “Αυτό που συμβαίνει είναι μία ευθεία απειλή προς ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας”, είπε ο Σταβίτσκι.

Νωρίτερα σήμερα, ο ουκρανός μεγιστάνας Ρινάτ Αχμέτοφ–ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα και υποστηρικτής του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς–χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την προσφυγή στη βία και δήλωσε ότι η μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση είναι οι διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε

Η Σόφια συμμερίζεται τη θέση της ΕΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία

Ανασχηματισμό και αλλαγές υποσχεται ο Γιανούκοβιτς

Οδοφράγματα στο κέντρο του Κιέβου – Κατέλαβαν υπουργείο οι διαδηλωτές

Νέο αδιέξοδο στην Ουκρανία – Όχι των διαδηλωτών στους όρους Γιανούκοβιτς

Ουκρανοί αστυνομικοί εξευτελίζουν διαδηλωτή – Απίστευτο βίντεο!

Μήνυμα Γκορμπατσόφ σε Πούτιν, Ομπάμα: Βοηθήστε την Ουκρανία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο