Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

«Νεκρός ο ηγέτης του ISIS στο Ιράκ» ανακοίνωσε η Βαγδάτη – Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην επιχείρηση

«Νεκρός ο ηγέτης του ISIS στο Ιράκ» ανακοίνωσε η Βαγδάτη – Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην επιχείρηση
REUTERS/Thaier Al-Sudani/Pool/File Photo

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι, δήλωσε σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, ότι ο διοικητής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ σκοτώθηκε σε επιχείρηση στα βουνά Χαμρίν στο βορειοανατολικό Ιράκ.

Στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης αμερικανικών και ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής του ISIS στο Ιράκ, μαζί με άλλα οκτώ υψηλόβαθμα στελέχη σκοτώθηκαν έπειτα από πλήγματα ακριβείας στο κρησφύγετό τους.

Ο διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ονόματι Shahadhah «Allawi Salih» Ulaywi al-Bajjari, γνωστός και ως «Abu Issa», αποτελούσε κορυφαίο στόχο των ΗΠΑ και της ιρακινής κυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό αλ-Σουντάνι να αναφέρει χαρακτηριστικά, στην σχετική ανακοίνωση, ότι «δεν υπάρχει χώρος για τρομοκράτες στη χώρα μας».

Το αποτέλεσμα της επιτυχημένης αυτής στρατιωτικής επιχείρησης είχε ανακοινώσει στις 18 Οκτωβρίου 2024 το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, γνωστό και ως «Κεντρική Διοίκηση – CENTCOM» όπου αναέφερε χαρακτηριστικά:

«Το ISIS παραμένει απειλή για την περιοχή, τους συμμάχους μας, καθώς και την πατρίδα μας. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, μαζί με τον συνασπισμό μας και τους Ιρακινούς εταίρους μας, θα συνεχίσει να καταδιώκει επιθετικά αυτούς τους τρομοκράτες».

 

Ο Ιρακινός Πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης πως: «Θα συνεχίσουμε να τους καταδιώκουμε στα κρησφύγετά τους και θα τους εξοντώσουμε μέχρι να τους εξαφανίσουμε από το ιρακινό έδαφος». 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις