Site icon NewsIT

Νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα – 10 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

20.08.2014 | 13:57
Νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα – 10 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα με έναν νεκρό σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την παραβίαση της εκεχειρίας και τις χθεσινές ισραηλινές επιδρομές.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί σε μια νέα επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον της Γάζας, αυξάνοντας σε τουλάχιστον 10 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί μετά τη ρήξη της εκεχειρίας ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές, ενώ η Αίγυπτος κάλεσε τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Οι εχθροπραξίες επανελήφθησαν χθες, Τρίτη, το βράδυ με πυρά παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του εβραϊκού κράτους και ισραηλινές επιδρομές, διαλύοντας την εκεχειρία.

Από τις 8 Ιουλίου 2.028 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις και 10.302 έχουν τραυματιστεί.

Στο Κάιρο, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα εκφράζοντας τη “βαθιά θλίψη” του για τη ρήξη της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Αίγυπτος “συνεχίζει τις επαφές της με τις δύο πλευρές, την παλαιστινιακή και την ισραηλινή, και τις καλεί να σεβαστούν και πάλι μια κατάπαυση του πυρός και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με θετικό τρόπο ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να εγγυάται μια διαρκή κατάπαυση του πυρός”, τονίζει το υπουργείο.

Το Ισραήλ δικαιολογεί την “εκκαθαριστική” επιχείρηση κατά του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς

Ο αρχηγός του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ, του οποίου η σύζυγος και μια από τις κόρες σκοτώθηκαν χθες βράδυ σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, είναι “νόμιμος στόχος που πρέπει να εξοντωθεί” δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Γκίντεον Σάαρ.

“Του Μοχάμεντ Ντέιφ, του αξίζει να πεθάνει όπως ο (πρώην αρχηγός της Αλ Κάιντα) Μπιν Λάντεν. Είναι νόμιμος στόχος και όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία, πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να τον εξοντώσουμε”, δήλωσε ο Σάαρ στο ραδιόφωνο του στρατού.

Ο ισραηλινός υπουργός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν στην επιδρομή αυτή σκοτώθηκε ο αρχηγός των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά της η Χαμάς, στο τηλεοπτικό της δίκτυο Αλ-Ακσα, κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να παραστούν στην κηδεία της γυναίκας και του παιδιού του Ντέιφ που σκοτώθηκαν στην επιδρομή αυτή, η οποία προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 45 ανθρώπων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Το εβραϊκό κράτος έχει επιχειρήσει ήδη πέντε φορές να δολοφονήσει τον Ντέιφ, τον οποίο παρουσιάζει ως “μηχανικό” των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ και τον “εγκέφαλο” επιθέσεων αυτοκτονίας. Ο Ντέιφ τέθηκε επικεφαλής των ισχυρών Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ μετά τον θάνατο του προκατόχου του σε επιδρομή το 2002 Σάλαχ Σεχάντε.
 
Διαβάστε
Ο θάνατος επέστρεψε στη Γάζα – Έξι νεκροί σε νέα επίθεση Ισραηλινών

Ανοίγει νέος κύκλος αίματος στη Γάζα – Ρουκέτες έπεσαν στο Ισραήλ που απάντησε

Προειδοποιήσεις Νετανιάχου λίγο πριν τη λήξη της εκεχειρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version