Κόσμος

Νέο μήνυμα Εκρέμ Ιμάμογλου από τη φυλακή στους δικαστικούς: «Μην σιωπάτε, μας ξεφτίλισαν σε όλο τον κόσμο»

Επιτέθηκε στον Ερντογάν σημειώνοντας ότι «έχει κηλιδώσει» τα χέρια του

Στη δίνη της πολιτικής κρίσης βρίσκεται η Τουρκία μετά τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου, του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και μεγαλύτερου αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης (20.03.25) έστειλε νέο μήνυμα μέσα από τη φυλακή, απευθύνοντας κάλεσμα στις δικαστικές Αρχές να μην σωπάσουν και εξαπολύοντας επίθεση κατά του τούρκου προέδρου.

Του νέου μηνύματος που έκανε μέσω του X, είχε προηγηθεί ένα βίντεο από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που ανέβασε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε μία πρώτη ανάρτηση από τη φυλακή.

Στην τελευταία του ανάρτηση επιτίθεται στον Τούρκο πρόεδρο κατηγορώντας τον ότι ο ίδιος έχει κηλιδώσει τα χέρια του με «τόνους» πράξεων διαφθοράς.

«Καλώ τους δεκάδες χιλιάδες εισαγγελείς και δικαστές του ευγενούς τουρκικού δικαστικού σώματος που είναι έντιμοι, ηθικοί και έχουν πάθος να υπηρετούν το έθνος τους. Πρέπει να σηκωθείτε και να αναλάβετε δράση εναντίον αυτής της χούφτας συναδέλφων (σας) που κατέστρεψαν την τουρκική δικαιοσύνη, μας ντρόπιασαν σε όλο τον κόσμο και κατέστρεψαν τη φήμη μας. Εμπιστεύομαι την Ανώτατη Τουρκική Δικαιοσύνη. Δεν μπορείτε και δεν πρέπει να μείνετε σιωπηλοί» ανέφερε στο X.

«Το είπα στους δικούς μου και τους προειδοποίησα. Αυτό το μυαλό που άρπαξε το πτυχίο μου θα παραβιάσει την περιουσία σας, την τιμή σας και τα περιουσιακά σας στοιχεία και θα διαπράξει κάθε είδους σφετερισμό και επίθεση. Ως έθνος, πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτό το κακό. Αυτή είναι η έκκλησή μου προς το έθνος μου. Το έθνος είναι μεγάλο».

Η πρώτη του ανάρτηση από τη φυλακή

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συνελήφθη χθες, έκανε την Τετάρτη την πρώτη του ανάρτηση από τη φυλακή, ανεβάζοντας βίντεο από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις. «Αυτό το έθνος είναι μεγάλο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο X.

Σήμερα το πρωί θέλησε να στείλει ακόμα ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του, αναρτώντας βίντεο από ομιλίες και συγκεντρώσεις του.

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Ο αγώνας μας είναι για τα παιδιά μας, για δικαιώματα, για νόμους, για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο» έγραψε ο Ιμάμογλου.

Η φωνή του στα μεγάφωνα του Μετρό της Κωνσταντινούπολης

Σήμερα το πρωί ακούστηκε ένα ηχητικό μήνυμα στα μεγάφωνα των σταθμών του Μετρό της Κωνσταντινούπολης. 

Στο ηχητικό, που θεωρείται μία ευθεία πρόκληση του Ιμάμογλου προς τον Εντογάν ακούγεται ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης να λέει: «Έλα, σε προκαλώ».

Την ίδια στιγμή οι διαδηλωτές κινητοποιούνται για δεύτερη μέρα σήμερα για να καταγγείλουν «πραξικόπημα», μετά τη σύλληψη του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης για «διαφθορά» και «τρομοκρατία».

Διαδηλώσεις φοιτητών πολλών πανεπιστημίων της Κωνσταντινούπολης έχουν ήδη αρχίσει από το μεσημέρι σε πολλά σημεία της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου και την ακύρωση του πανεπιστημιακού του πτυχίου, που θα του κλείσει τον δρόμο προς την προεδρία.

 

 

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
26χρονος στο Λας Βέγκας που βιάστηκε από τη μητέρα του φοβάται πως ο μικρότερος αδελφός του είναι και γιος του
«Ήμουν παιδί όταν συνέβησαν όλα αυτά και όμως τώρα είμαι υπεύθυνος να μαζεύω τα κομμάτια μου από κάτι που πραγματικά εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο στη ζωή μου»
Ο Logan Gifford
Ο Τραμπ θα διατάξει τη διάλυση του Αμερικανικού υπουργείου Παιδείας – «Προωθεί μια woke πολιτική ιδεολογία»
Το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών της Αμερικής κατήγγειλε πρόσφατα τα σχέδια του Τραμπ, λέγοντας ότι «δεν ενδιαφέρεται για τις ευκαιρίες για όλα τα παιδιά»
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ