Τρίτη, 1 Οκτ.
24oC Αθήνα

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο αστυνομικής βίας κατά 15χρονου Αφροαμερικανού! Τον πυροβόλησαν 16 φορές ενώ είχε παραδοθεί [vid, pics]

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο αστυνομικής βίας κατά 15χρονου Αφροαμερικανού! Τον πυροβόλησαν 16 φορές ενώ είχε παραδοθεί [vid, pics]

Θα έπρεπε να χαρακτηριστεί “απίστευτο”, όμως η συχνόττητα με την οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντίστοιχα περιστατικά στις ΗΠΑ, καθιστά τον χαρακτηρισμό τουλάχιστον ακατάλληλο.

Στο νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύο, παρότι πρόκειται για περιστατικό που συνέβη τον Δεκέμβρη του 2013, αστυνομικοί στο Μπρούκλυν, φαίνονται να πυροβολούν τον 15χρονο Κέστον Τσαρλς όχι μια, όχι δύο αλλά… 16 φορές, την ώρα που ο τελευταίος έχει ήδη παραδοθεί. Ο νεαρός Αφροαμερικανός που δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών έμεινε σε κώμα για τρεις εβδομάδες, πριν ανανήψει.

Η πλευρά των αστυνομικών προσπάθησε να δικαιολογήσει την βάρβαρη στάση τους, λέγοντας πως ο νεαρός τους είχε απειλήσει με όπλο, που αποδείχθηκε πως ήταν αεροβόλο με πλαστικά σφαιρίδια και βέβαια με κανέναν τρόπο δεν απειλούσε τις ζωές τους. Πέρα από το γεγονός πως το όπλο ήταν ψεύτικο, την ώρα που σημειώνονται οι πυροβολισμοί εναντίον του νεαρού κανένα όπλο δεν απειλεί, κανέναν αστυνομικό!

Τελικώς ο νεαρός Τσαρλς Κέστον, αποδέχθηκε στο δικαστήριο την κατηγορία κατοχής ψεύτικου όπλου, ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν βρήκε καμία ποινική ευθύνη στην στάση των αστυνομικών, κάτι που αποδεικνύει ότι πέρα από το σοβαρότατο πρόβλημα της αντιμετώπισης των Αφροαμερικανών από την αστυνομία, υπάρχει και εκείνο της απόδοσης ευθυνών ιδιαίτερα όταν αυτές ανήκουν στους άνδρες επιβολής της… τάξης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε