Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Νέο βίντεο της Μπόκο Χαράμ! Δείχνει τις μαθήτριες που απήχθησαν;

Φωτό από youtube
Φωτό από youtube

Με ένα νέο βίντεο, οι φανατικοί μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, υποστηρίζουν πως οι μαθήτριες που είχαν απαχθεί το 2014 -ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές- είναι ακόμη ζωντανές.

Το περιστατικό είχε συμβεί στην κοινότητα Τσίμποκ, στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, πριν από περίπου δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου του 2014. Οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ είχαν απαγάγει 270 μαθήτριες από το σχολείο τους, με περίπου 50 από αυτές να καταφέρνουν να δραπετεύσουν.

Η τύχη των υπολοίπων αγνοείται μέχρι σήμερα, παρά την τεράστια κινητοποίηση σε ολόκληρο τον κόσμο, με σύνθημα #BringBackOurGirls, στην οποία είχε συμμετάσχει ενεργά και η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μισέλ Ομπάμα.

Νέο βίντεο

Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με ένα βίντεο που έχει διαρρεύσει στο ίντερνετ. Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ αναφέρουν πως κάποιες από της μαθήτριες είναι ακόμη ζωντανές, ενώ κάποιες άλλες πέθαναν μετά από αεροπορικές επιδρομές.

Πρέπει να ξέρουν ότι τα παιδιά είναι ακόμη στα χέρια μας” ακούγεται να λέει ένας άνδρας ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας όπλο, ενώ πίσω του φαίνονται περίπου 50 κοπέλες, οι οποίες είναι οι μαθήτριες, σύμφωνα πάντα με τη Μπόκο Χαράμ.

Δείτε τα βίντεο

 

 

Πηγή: telegraph.co.uk

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε