Κόσμος

Νέο “χτύπημα” Όρμπαν για Brexit και εμβόλιο: Όποια χώρα φεύγει από την ΕΕ προστατεύεται πιο γρήγορα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν βρήκε ένα νέο θέμα για να ασκήσει κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Το εμβόλιο του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη Βρετανία, κανένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν έχει ακόμη εγκριθεί ακόμα στην ΕΕ, ο Όρμπαν είπε σήμερα μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Ουγγαρίας: «Όποια (χώρα) έχει φύγει (από την ΕΕ) ακολουθεί τον δικό της δρόμο, αναζητά τις δικές της λύσεις, μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα από ό,τι εμείς που μείναμε (στην ΕΕ)».

Πρόσφατα, η βρετανική ρυθμιστική αρχή MHRA έγινε ο πρώτος οργανισμός στον κόσμο που έδωσε έγκριση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναπτύχθηκε από την Biontech και την Pfizer. Αυτό ο Όρμπαν το περιέγραψε στο ραδιόφωνο της χώρας του ως «χαστούκι στο πρόσωπο» για την ΕΕ.

Μαζί με την Πολωνία, η Ουγγαρία παρεμποδίζει επί του παρόντος την λήψη αποφάσεων σχετικά με τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ και την οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ύψους δισεκατομμυρίων, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συνδέσει την εκταμίευση των κονδυλίων με την συμμόρφωση στις αρχές του κράτους δικαίου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837