Site icon NewsIT

Νέοι Αϊλάν στο Αιγαίο – Βρήκαν 21 πτώματα προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας

05.01.2016 | 12:19
Νέοι Αϊλάν στο Αιγαίο – Βρήκαν 21 πτώματα προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας

- ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO - Πολλά παιδιά ανάμεσα στους πρόσφυγες που πνίγηκαν στο Αιγαίο - 22 άνθρωποι βρίσκοταν στην πλαστική βάρκα που βυθίστηκε ενώ τους μετέφερε στη Λέσβο - Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες του πρακτορείου Dogan με νεκρά παιδιά στην ακροθαλασσιά

Μια τραγωδία χωρίς τέλος. Φράση χιλιοειπωμένη αλλά τόσο αληθινή. Τόσο σκληρά πραγματική. Ακόμη ένα ναυάγιο στο Αιγαίο. Κι άλλοι νεκροί πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Κι άλλοι “Αϊλάν” στα τουρκικά παράλια.

11 άνθρωποι νεκροί. 11 άνθρωποι που πνίγηκαν στο Αιγαίο κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο ή τη φτώχεια και να ρισκάρουν για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Το video είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ! Δείχνει τη στιγμή που τα άψυχα κορμιά των προσφύγων ξεβράζονται στην ακτή. Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι. Μια εικόνα που ό,τι κι αν πεις, δεν θα μπορέσει να την περιγράψει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τα άψυχα σώματα 11 προσφύγων βρέθηκαν από τις τουρκικές αρχές σε παραλία στο Αϊβαλί. Ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Όλοι τους βρήκαν φρικτό θάνατο. Πνίγηκαν όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία στη Μυτιλήνη βυθίστηκε μεσοπέλαγα. 22 πρόσφυγες επέβαιναν στην πλαστική βάρκα που ξεκίνησε στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (05.01.2016) από τη Σμύρνη αλλά λίγα λεπτά μετά βυθίστηκε εξαιτίας των κάκιστων καιρικών συνθηκών. Αλλα δέκα πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή του Ντίκιλι, δήλωσε αξιωματικός της χωροφυλακής στο Ρόιτερς. Αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε ότι τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις έρευνες στη θάλασσα.

Τη σοκαριστική φωτογραφία ενός ακόμη παιδιού νεκρού στην παραλία ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter το τουρκικό πρακτορείο Dogan. Ένα παιδί, νεκρό, στην άμμο. Φορά ακόμη το μπουφάν, το σωσίβιό του, τα ρούχα και τα παπούτσια του. Όπως ο Αϊλάν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική…

Πηγή: dha.com.tr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version