Site icon NewsIT

Νέοι βομβαρδισμοί στη Δαμασκό – “Φως” στις καταγγελίες για χημικά όπλα ζητά ο ΟΗΕ

22.08.2013 | 09:27
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προάστια της Δαμασκού βομβαρδίζουν και σήμερα οι δυνάμεις του Άσαντ μία ημέρα μετά τις καταγγελίες για χρήση χημικών που σκότωσαν 500 - 1.300 ανθρώπους.

Προάστια της Δαμασκού που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, βομβαρδίζουν οι δυνάμεις του Άσαντ. Ρουκέτες και βλήματα όλμου έπληξαν δύο συνοικίες που περιλαμβάνονται στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την επίθεση με χημικά όπλα, που προκάλεσε τον θάνατο 500 έως 1.300 ανθρώπων, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση.

Από τον σημερινό βομβαρδισμό επλήγησαν επίσης η συνοικία Καμπούν και ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ, νότια της πρωτεύουσας.

Το συριακό καθεστώς, συνεπικουρούμενο από τη Ρωσία, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον χθεσινό βομβαρδισμό και έκανε λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Η χθεσινή επίθεση ήταν μία από τις βιαιότερες της συριακής σύρραξης και προκάλεσε κύμα διεθνούς καταδίκης

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνήλθαν κεκλεισμένων των θυρών το βράδυ της Τετάρτης ζήτησαν “να ριχθεί φως” στις κατηγορίες για τη χρήση χημικών όπλων, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να υιοθετήσουν επίσημη απόφαση, εξαιτίας της διαφωνίας της Ρωσίας και της Κίνας.

Πολλές χώρες του ΟΗΕ, καθώς και ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησαν την άμεση μετάβαση στον τόπο της χθεσινής επίθεσης της ομάδας του ΟΗΕ που βρίσκεται από την Κυριακή στη Δαμασκό για να ερευνήσει τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων στη συριακή σύρραξη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν επίσης “άμεση πρόσβαση” για τον ΟΗΕ στον τόπο της επίθεσης, αλλά δεν έκαναν λόγο για παραβίαση της “κόκκινης γραμμής” από το καθεστώς, έναν χρόνο και μία ημέρα ακριβώς από την προειδοποίηση που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προς τη Δαμασκό ότι η χρησιμοποίηση του χημικού οπλοστασίου δεν θα γινόταν ανεκτή.

Διαβάστε

Μέρκελ: “Τρομακτικό έγκλημα” η χρήση χημικών στη Συρία – Αρνούνται να πάρουν θέση οι ΗΠΑ

Έγκλημα χωρίς τιμωρία στη Συρία – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν μικρά παιδιά από το νευροπαραλυτικό αέριο – Ξεπέρασαν τους 1.300 οι νεκροί

Σφαγή” αμάχων στη Συρία – 650 οι νεκροί από τη χημική επίθεση λέει η αντιπολίτευση

Γενοκτονία χωρίς τέλος! Σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά με νευροπαραλυτικά αέρια στην Συρία! Αμέτοχη η διεθνής κοινότητα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version