Site icon NewsIT

Νέος διεθνής διαγωνισμός τον Ιούλιο για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κροατία

18.06.2014 | 23:21
Νέος διεθνής διαγωνισμός τον Ιούλιο για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κροατία

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου είναι πιθανόν να δημοσιευθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη διενέργεια χερσαίων ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κροατία, στη λεκάνη του ποταμού Ντράβα και την ανατολική Σλαβονία.

Ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στην Αδριατική Θάλασσα, που προκήρυξε η κροατική κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο.

Κατά την ομιλία του, χθες, σε συνέδριο για την ενεργειακή πολιτική της χώρας, που οργάνωσε στο Ζάγκρεμπ το εβδομαδιαίο περιοδικό “Lider”, ο Κροάτης υπουργός Οικονομίας Ιβάν Βρντόλιακ δήλωσε ότι περίπου 40 διεθνείς, εξέχουσας θέσης στον ενεργειακό τομέα, εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα.

Ο κ. Βρντόλιακ είπε ότι τρία είναι τα ζητήματα προτεραιότητας για την κροατική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την ενεργειακή πολιτική: η εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι διαπραγματεύσεις με τον ουγγρικό ενεργειακό Όμιλο για το μοντέλο διοίκησης της κροατικής πετρελαϊκής ΙΝΑ και η ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία, όπως είπε, θα καταστήσει την Κροατία περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη διαμάχη Ρωσίας- Ουκρανίας για το φυσικό αέριο, η οποία συνιστά δυνητικό κίνδυνο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ο κ. Βρνόλιακ είπε ότι ούτε οι Κροάτες πολίτες ούτε η βιομηχανία θα πρέπει να ανησυχούν για τον εφοδιασμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Forbes για υδρογονάνθρακες: Οι επενδυτές μπορεί να αποθαρρυνθούν λόγω ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΚΑ: Πράσινο φως στην ENEL για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δ.Ελλάδα

La Tribune: Η Ελλάδα σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου;

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version