Κόσμος

Νεπάλ: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά την προσγείωσή τους στο Έβερεστ – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Τα 2 ελικόπτερα συγκρούστηκαν ενώ επιχειρούσαν να προσγειωθούν στο χωριό Φερίτσε, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 4.200 μέτρων στο Έβερεστ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στους πρόποδες του Έβερεστ όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά την προσγείωση τους δίπλα σε ένα καταφύγιο, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και δύο ακόμη να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν ενώ επιχειρούσαν να προσγειωθούν στο χωριό Φερίτσε, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 4.200 μέτρων στο Έβερεστ και αποτελεί σταθμό ανάπαυσης για ορειβάτες και πεζοπόρους.

«Ο άνθρωπος που έχασε την ζωή του ταυτοποιήθηκε ως ένας 47χρονος τουρίστας από την Ινδία», δήλωσε ο Μπουπέντρα Θάπα, αξιωματούχος της περιφέρειας Σολουκχούμπου, προσθέτοντας ότι οι δύο τραυματίες είναι ένας άνδρας από την Νέα Ζηλανδία και ο πιλότος του ενός ελικοπτέρου, ο οποίος κατάγεται από το Νεπάλ.

«Ο Νεοζηλανδός μεταφέρθηκε στο Κατμαντού για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, ενώ ο πιλότος έλαβε ιατρική περίθαλψη επί τόπου», συμπλήρωσε ο Μπουπέντρα Θάπα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα επέβαιναν στα δύο ελικόπτερα, τα οποία μετέφεραν πεζοπόρους.

Βίντεο που έχει δει το φως δημοσιότητας δείχνει τη στιγμή που τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν, δίπλα σε ένα πλήθος ανθρώπων στο χωριό Φερίτσε.

Οι αρμόδιες Αρχές αναμένεται να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά τη διαδικασία προσγείωσης.

Στο Έβερεστ, οι αεροπορικές μετακινήσεις αποτελούν βασικό μέσο μεταφοράς, καθώς η πρόσβαση από το έδαφος είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Μικρού τύπου ελικόπτερα χρησιμοποιούνται καθημερινά στα βουνά των Ιμαλαΐων για να μεταφέρονται τουρίστες, ορειβάτες και προμήθειες, ή για να διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι