Κόσμος

Νετανιάχου: Οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία θα συνεχιστούν υπό τους ήχους των πυρών

«Επιστρέψαμε στη μάχη με δύναμη», είπε και δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα υποχωρήσει μέχρι να πραγματοποιήσει όλους τους πολεμικούς του στόχους, πρόσθεσε

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Γάζα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να υπερασπίζεται την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της εκεχειρίας θα συνεχιστούν «μόνο υπό πυρά».

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου σε διάγγελμά του ανέφερε ότι η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς είναι μια «κρίσιμη προϋπόθεση» προκειμένου να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων. 

«Η Χαμάς έχει ήδη νιώσει τη δύναμη του χεριού μας τις τελευταίες 24 ώρες. Και θέλω να σας υποσχεθώ -και σ’ αυτούς- ότι αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε αρχικά.

«Επιστρέψαμε στη μάχη με δύναμη», είπε και δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα υποχωρήσει μέχρι να πραγματοποιήσει όλους τους πολεμικούς του στόχους – την καταστροφή της Χαμάς και την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Υποστήριξε ότι «από εδώ και στο εξής» οι διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός «θα συνεχιστούν υπό τους ήχους των πυρών».

«Οι προηγούμενες απελευθερώσεις απέδειξαν ότι η στρατιωτική πίεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση των ομήρων», είπε ακόμα.

 

«Το να πλήξουμε στρατιωτικά τη Χαμάς και η απελευθέρωση των ομήρων μας δεν είναι αντικρουόμενοι στόχοι. Είναι στόχοι που αλληλοσυμπληρώνονται», πρόσθεσε. Τόνισε ότι το Ισραήλ θα εργαστεί μέχρι η Χαμάς να «μην αποτελεί πλέον απειλή».

«Η καρδιά μου, όλες μας οι καρδιές, είναι με τους ομήρους και τις οικογένειές τους» ανέφερε…

«Περνούν έναν απάνθρωπο εφιάλτη κάθε μέρα, κάθε λεπτό», είπε σχετικά με τους ομήρους που βρίσκονται ακόμα στη Γάζα. Δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί ακούραστα για να απελευθερώσει όλους τους ομήρους, ζωντανούς και νεκρούς.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ως ρωσικά τα κατεχόμενα εδάφη», ξεκαθαρίζει ο Ζελένσκι - Θα έχει σήμερα επικοινωνία με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία είναι πρόθυμη να μοιραστεί μια λίστα με ενεργειακές υποδομές στις οποίες θα μπορούσε να εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι
Βράζει η Τουρκία μετά την προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου – Βγαίνουν στους δρόμους οι πολίτες
Κατηγορείται πως είναι «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης» και ότι παρείχε «βοήθεια» στο PKK - «Ο τουρκικός λαός θα δώσει απάντηση στα ψέματα, τις συνωμοσίες και τις παγίδες» έγραψε ο Ιμάμογλου στο «Χ»
Υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου διαδηλώνουν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης
Δελφίνια «υποδέχτηκαν» τους εγκλωβισμένους αστροναύτες κατά την επιστροφή τους στη Γη μετά από 9 μήνες στο διάστημα
«Η υπόσχεση τηρήθηκε: Ο Πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε να σώσει τους αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί στο διάστημα για εννέα μήνες», έγραψε ο Λευκός Οίκος
Δελφίνια «υποδέχτηκαν» την κάψουλα SpaceX Dragon που μετέφερε πίσω στη Γη τους «ξεχασμένους» αστροναύτες