Site icon NewsIT

Νετανιάχου: Ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν προσπάθησαν να με δολοφονήσουν – Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο πόλεμο

19.10.2024 | 20:59
Νετανιάχου: Ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν προσπάθησαν να με δολοφονήσουν – Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο πόλεμο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα, Σάββατο (19.10.2024) ότι ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον ίδιο και τη σύζυγό του, αφότου ένα drone της Χεζμπολάχ στόχευσε το σπίτι του στην Καισάρεια.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε σοβαρό λάθος την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, προειδοποιώντας πως το Ισραήλ θα συνεχίσει, τον δίκαιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πόλεμο ενάντια στους εχθρούς μας για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας».

Μάλιστα, έστειλε σαφές μήνυμα πως όποιος βλάψει τους Ισραηλινούς θα πληρώσει «βαρύ τίμημα».

«Οι πράκτορες του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν εμένα και τη σύζυγό μου σήμερα έκαναν ένα μεγάλο λάθος», ανέφερε συγκεκριμένα για να συμπληρώσει: «Αυτό δεν θα αποθαρρύνει εμένα ή το κράτος του Ισραήλ από το να συνεχίσουμε τον δίκαιο πόλεμο εναντίον των εχθρών μας για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας».

«Θα συνεχίσουμε να εξοντώνουμε τους τρομοκράτες σας, θα φέρουμε πίσω τους ομήρους μας από τη Γάζα, θα φέρουμε πίσω τους κατοίκους μας στον βορρά», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά το χτύπημα της Χεζμπολάχ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίστηκε σε βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο X (πρώην Twitter) να περπατά στην αυλή του σπιτιού του.

«Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;», ήταν η ερώτηση προς τον Νετανιάχου.

Η απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ ήταν αφοπλιστική: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Ο Νετανιάχου συνεχίζει λέγοντας στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξουδετερώσαμε τη μαζική δολοφονία του [ηγέτη της Χαμάς] Γιαχία Σινουάρ, όπως έχω πει, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ».

Στην αγγλική έκδοση, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο τρομοκράτη του οποίου οι μπράβοι αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά. Τον εξουδετερώσαμε και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες εντολοδόχους του Ιράν».

Στο βίντεο ο Νετανιάχου εμφανίζεται χαλαρός με γυαλιά και ένα πόλο μπλουζάκι να περπατά άνετος σε ένα πάρκο.

Το πρωί του Σαββάτου ένα drone εκτοξεύθηκε εναντίον του σπιτιού του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού. 

«Ένα drone εκτοξεύθηκε προς την κατοικία του πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του Νετανιάχου.

Η πρώτη εικόνα από το σπίτι του Νετανιάχου μετά την επίθεση

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώθηκε νωρίτερα το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι ζημιές στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι ορατές όμως τη στιγμή εκείνη απουσίαζε από την οικία του μαζί με την οικογένειά του.

Τη φωτογραφία δημοσίευσαν στο επίσημο κανάλι τους στο Telegram οι δυνάμεις «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης, η επίλεκτη παραστρατιωτική μονάδα του Ιράν.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το γραφείο ανέφερε ότι ο Νετανιάχου και η σύζυγός του, Σάρα δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Συναγερμός

Η είσοδος των drones και πυραύλων σε ισραηλινό εναέριο χώρο σήμανε συναγερμό, με προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν σε Καισάρεια, Γκλιλότ και Χάιφα.

Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλέον αποκλείσει το ενδεχόμενο άλλης επίθεσης με drone στις τρεις αυτές περιοχές.

Τη Χάιφα είχε βάλει στο στόχαστρο ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ωστόσο έπεσε σε ανοιχτό χώρο και δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version