Site icon NewsIT

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ κατάφερε ισχυρά πλήγματα στους εχθρούς του» είπε για τη διπλή εξόντωση των διοικητών Χαμάς και Χεζμπολάχ

31.07.2024 | 20:48
Νετανιάχου: «Το Ισραήλ κατάφερε ισχυρά πλήγματα στους εχθρούς του» είπε για τη διπλή εξόντωση των διοικητών Χαμάς και Χεζμπολάχ

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks during a press conference amid the ongoing conflict in Gaza between Israel and Hamas, in Tel Aviv, Israel, July 13, 2024. REUTERS/Nir Elias/Pool

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Καταφέραμε ισχυρά πλήγματα στους εχθρούς μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε έκτακτο διάγγελμα, λίγες ώρες μετά την εξόντωση του διοικητή της Χεζμπολάχ, αλλά κυρίως του αρχηγού της Χαμάς.

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, η χώρα θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται», τόνισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απευθυνόμενος στους πολίτες του Ισραήλ, σε έκτακτο διάγγελμα από το Υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ κατάφερε σαρωτικά πλήγματα στους εχθρούς του, επισήμανε και παράλληλα προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ότι οι ώρες είναι δύσκολες για τη χώρα.

«Επιφέραμε σκληρά πλήγματα» στους «εχθρούς», είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα τον Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό. «Εξοντώσαμε το δεξί χέρι του Χασάν Νασράλα (του ηγέτη της Χεζμπολάχ) που ευθυνόταν ευθέως για τη σφαγή των παιδιών» στο Γκολάν, πρόσθεσε.

Netanyahu speaks following assassination of Hamas leader Haniyeh

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, μεταδόθηκαν απευθείας από όλα τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα και αποτελούν την πρώτη επίσημη αντίδραση στην ανακοίνωση από τη Χαμάς για την εξόντωση του πολιτικού της ηγέτη, του Ισμαΐλ Χανίγια, που σκοτώθηκε στην Τεχεράνη σε ένα πλήγμα, το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση μέχρι το διάγγελμα δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version