Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

News(b)it: Ταγίπ! Winter is Coming!

News(b)it: Ταγίπ! Winter is Coming!

1. Στην Τουρκία συμβαίνουν πολλά. Τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν θα πάρξει αποκλιμάκωση στο θέμα της ΑΟΖ, τη στιγμή που όλοι είναι περιχαρείς αφού ο Ερντογάν θα κληρώσει επισκέψεις σε θνητούς για το παλάτι των 491 εκατομμύρια ευρώ, μια σειρά απαγορεύεται γιατί έχει “αίμα, σπέρμα και ανήθικες προτάσεις”.

Σύμφωνα με το Vocativ το Game Of Thrones δεν μπορεί να προβάλεται σε καμία στρατιωτική ακαδημία της χώρας καθώς καλλιεργεί λάθος πρότυπα στη νέα γενικά. Πίσω ολοταχώς το λέμε στο χωριό μου.

2. Ο Τζον Όλιβερ είναι το νέο αστέρι στη σάτιρα της επικαιρότητας και ως τέτοιος έχει κείμενα τόσο αιχμηρά και αστεία που ενίοτε σφαγιάζει την επικαιρότητα μέσα από την τηλεοπτική διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO. O Tζον την προηγούμενη εβδομάδα κουράστηκε με τη Αμερική που ίδρωνε και ξείδρωνε ζώντας έναν τζογαδόρικο πυρετό ανάλογο με το δικό μας. Στην Αμερική ο νόμιμος τζόγος υποτίθεται ότι δίνει χρήματα στην εκπαίδευση. Στο ρεπορτάζ του αποδεικνύει ότι τα 28 δισεκατομύρια που ξόδεψαν οι πολίτες της χώρας από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα όχι μόνο δεν πήγαν σε κάποιο καλό σκοπό αλλά πήγαν κατευθείαν στην κόλαση παρέα με όσους συνεχίζουν να πίνουν το πράσινο δολάριο από τις αρτηρίες των πολιτών τους. Υποσημείωση: τα 14 λεπτά που ακολουθούν είναι για όσους μπορούν να παρακολουθήσουν την ουσιαστική σάτιρα της ημέρας στα αγγλικά. Οι υπόλοιποι ξεκινήστε μαθήματα απόψε.

3. Επιστρέφοντας στη Μεσόγειο καλό είναι να θυμηθούμε ότι την επόμενη φορά που θα περπατάμε στο Κάιρο, ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ 1984! ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ! Αυτό συνέβη σε φοιτητή ο οποίος πέρα από το δυστοπικό αριστούργημα είχε στην κατοχή του ένα τηλέφωνο χωρίς μπαταρία, κάποιους σκληρούς δίσκους και οδοντικό νήμα για τα καινούργια του σφραγίσματα. Από το βιβλίο, στην πραγματικότητα και δεν έχουμε καν 1984. Ουάου! Για να αποφύγουμε τη σύλληψη, αυτή είναι η κινηματογραφική απόδοση των περιπετειών του Γουίνστον Σμιθ το 1956

4. Σε συνέχεια της πολύ λανθασμένης επικαιρότητας των ημερών, η Nicki Minaj εχθές χάρισε στο κοινό το νέο της video Only. Σκηνοθετημένο από τον John Osborne, το κλιπ έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού έχει σαφείς αναφορές στο φασισμό. Η σβάστικα έχει αλλάξει σε σύμβολο του Νεου Χρηματος (η Υoung Money είναι η δισκογραφική της), ο χρωματικός συνδυασμός κόκκινο μάυρο θυμίζουν προπαγάνδα κατασκευασμένη από τον Γκέμπελς και το Τέταρτο Ράιχ μοιάζει να βρήκε την hip hop μούσα του. Υπερβολές ή όχι, ποτέ δεν έκανε κακό σε κανέναν να φιλτράρει προσεκτικά το μήνυμα του. Ειδικά όταν το video προβάλεται στα EMA που απευθύνονται δημογραφικά σε έφηβους μιας Ευρώπης ανησυχιτικά ακραίας και δεξιάς.

5. Όταν ο Ντίσνει έκανε προπαγάνδα απέναντι στη προπαγάνδα του Γκέμπελς έβγαλε αυτό. Η ώρα του παιδιού τη νύχτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε