Κόσμος

Νιγηρία: Νέο λουτρό αίματος από τη Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χωριό της πολιτείας Μπόρνο της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας από μια ακόμη φονική επίθεση μαχητών της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Η επίθεση έγινε την Τετάρτη σε απομακρυσμένη περιοχή σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ένας κάτοικος του χωριού, όπου επιτέθηκαν οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ δήλωσε ότι οι λίγοι χωρικοί που κατάφεραν να σωθούν βρήκαν καταφύγιο στο κοντινό Τσαντ.

Η επίθεση της Μπόκο Χαράμ ακολούθησε τις επιθέσεις της ισλαμικής οργάνωσης λίγες ώρες νωρίτερα εναντίον αστυνομικών τμημάτων και στρατιωτικών φυλακίων, στην πολιτεία Γιόμπε. Σε αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη οι αρχές της στη βόρειο-ανατολική Νιγηρία αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των μαθητριών που απήχθησαν από τη Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με μια κυβερνητική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, οι μαθήτριες που απήχθησαν είναι 219 μαθήτριες και όχι 223, όπως έχει ήδη αναφερθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι 276 κορίτσια απήχθησαν στις 14 Απριλίου. Τότε οι αρχές είχαν αναφέρει ότι 53 μαθήτριες είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν. Αλλά φαίνεται ότι στην πραγματικότητα 57 είχε καταφέρει να ξεφύγουν λίγο μετά την επίθεση, αλλά οι γονείς των τεσσάρων μαθητριών προφανώς παρέλειψαν να αναφέρουν ότι τα παιδιά τους ήταν ελεύθερα, δήλωσε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νιγηρία: 80 Αμερικανοί στρατιώτες στις έρευνες για τον εντοπισμό των 200 μαθητριών

Ολαϊτάν: Έχασα τέσσερις φίλους – Μαύρη Τρίτη!

Λουτρό αίματος στη Νιγηρία: 118 από διπλή επίθεση σε αγορά

Νιγηρία: Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία- 46 νεκροί, 45 τραυματίες σε διπλή έκρηξη

Η Νιγηρία θα ζητήσει την επιβολή κυρώσεων στη Μπόκο Χαράμ από τον ΟΗΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 2
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1