Κόσμος

Νιγηρία: Ο πρόεδρος Τινούμπου υπέγραψε την επαναφορά του πρώτου εθνικού ύμνου της χώρας

Νομοσχέδιο που επαναφέρει τον πρώτο εθνικό ύμνο που είχε η Νιγηρία μετά την ανεξαρτητοποίησή της από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 1960, υπέγραψε σήμερα (29.05.2024) ο πρόεδρος Μπόλα Τινούμπου.

Το «Nigeria, We Hail Thee» σε στίχους της Βρετανίδας Λίλιαν Τζιν Ουίλιαμς καταργήθηκε το 1978 από τον Ολουσέγκουν Ομπασάντζο, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία έπειτα από πραξικόπημα. Το τραγούδι αποτελεί ξανά τον εθνικό ύμνο της Νιγηρίας αντί του «Arise O’ Compatriots».

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που θεωρούν την αλλαγή εθνικού ύμνου ως αντιπερισπασμό για να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από την οικονομική κρίση που επιδεινώνεται.

Η οικονομία καταποντίστηκε κατά την πρώτη χρονιά του Μπόλα Τινούμπου στην προεδρία της Νιγηρίας, με τον πληθωρισμό να φθάνει σε υψηλό 28 ετών, στο 33,2%.

«Είναι χάσιμο χρόνου», δήλωσε στο Reuters o Τσέτα Νουάνζι, αναλυτής της SBM Intelligence. «Σπουδαιότερα (θέματα) είναι ο πληθωρισμός και τα προβλήματα ασφαλείας. Αυτά πρέπει να δει η κυβέρνηση», τόνισε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της