Δευτέρα, 9 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Νιγηρία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

Νιγηρία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Νιγηρία, μετά από σύγκρουση βυτιοφόρου καυσίμων με φορτηγό που μετέφερε επιβάτες και ζώα.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτείας του Νίγηρα είπε ότι η σύγκρουση των οχημάτων συνέβη περίπου στις 00:30 τοπική ώρα της Κυριακής (08.09.2024) και προκάλεσε την έκρηξη του βυτιοφόρου, η οποία τύλιξε στις φλόγες και τα δύο φορτηγά.

Πλάνα που τραβήχτηκαν από το σημείο λίγο μετά το περιστατικό δείχνουν τα δύο οχήματα, τα οποία έχουν καεί ολοσχερώς. Παράλληλα κάηκαν πολλά ζώα τα οποία μεταφέρονταν μέσα στο φορτηγό.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετά το περιστατικό, ένας υπάλληλος διάσωσης έκτακτης ανάγκης είπε ότι εργάζονται για την ανάκτηση πτωμάτων, καθώς και νεκρών ζώων που βρίσκονταν ακόμα μέσα στο όχημα.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, πραγματοποιείται μαζική ταφή των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης Ουμάρου Μπάγκο είπε ότι «πονήθηκε από το ατυχές περιστατικό» σε ένα συλλυπητήριο μήνυμα προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι εκρήξεις σε βυτιοφόρα καυσίμων και τα ατυχήματα είναι συνηθισμένα στη Νιγηρία, εν μέρει λόγω της κακής κατάστασης των δρόμων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις