Δευτέρα, 16 Σεπτ.
20oC Αθήνα

Η Νομαρχία Παρισιού δεν δίνει άδεια παραμονής σε ήρωα Τυνήσιο μετανάστη – Είχε σώσει δύο παιδιά σε πυρκαγιά

Η Νομαρχία Παρισιού δεν δίνει άδεια παραμονής σε ήρωα Τυνήσιο μετανάστη – Είχε σώσει δύο παιδιά σε πυρκαγιά

Λίγο καιρό μετά τη χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας στον νεαρό από το Μάλι, ως επιβράβευση επειδή διέσωσε ένα παιδί, ένας άλλος ήρωας από την Αφρική κινδυνεύει να απελαθεί.

Ένας Τυνήσιος μετανάστης 25 ετών που το 2015 είχε σώσει δύο παιδιά από τις φλόγες κοντά στο Παρίσι απειλείται με απέλαση. Ωστόσο ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να επανεξετάσει την υπόθεσή του αφού δόθηκε η γαλλική υπηκοότητα στον νεαρό από το Μάλι για μία ανάλογη “ηρωική πράξη”. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο νεαρός άνδρας έφτασε στη Γαλλία το 2013 έχοντας δίπλωμα πληροφορικής. Τον Απρίλιο του 2015 μαζί με δύο φίλους του βοήθησε δύο μικρά παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα διαμέρισμα, στην κουζίνα του οποίου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Η διάσωση αυτή, αντίθετα με την πράξη του Μαμούντου Γκασάμα, του νεαρού μετανάστη από το Μάλι, ο οποίος έλαβε τη γαλλική υπηκοότητα αφού έσωσε ένα παιδί στο Παρίσι, δεν βιντεοσκοπήθηκε.

Μάλιστα μετά την ηρωική πράξη τους οι τρεις νεαροί αποχώρησαν διακριτικά από τον τόπο του συμβάντος και η μητέρα των παιδιών απηύθυνε έκκληση για να τους βρει. Ο Πιέρ Μπαρός, ο δήμαρχος της περιοχής Ποντουάζ, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, του απένειμε το μετάλλιο της πόλης στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Το 2017 ο δήμαρχος είχε απευθυνθεί στις αρχές ζητώντας τους να χορηγήσουν στον νεαρό Τυνήσιο άδεια παραμονής, τιμώντας το θάρρος που είχε επιδείξει.

Τότε η νομαρχία είχε απαντήσει ότι θα μπορούσε να του δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής για “εξαιρετικούς λόγους”, εξαιτίας των υπηρεσιών που είχε προσφέρει. Όμως τον Ιανουάριο ου 2018 η ίδια δημόσια υπηρεσία τον ενημέρωσε ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα.

Η δικηγόρος του 28χρονου πλέον μετανάστη κατέθεσε προσφυγή, προειδοποιώντας ότι “ανά πάσα στιγμή, ενδέχεται να τεθεί υπό κράτηση και να απελαθεί”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις