Σάββατο, 31 Αυγ.
25oC Αθήνα

Νορβηγία: Η βασιλική ελίτ της Ευρώπης στον γάμο της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ με τον αμφιλεγόμενο σαμάνο

Νορβηγία: Η βασιλική ελίτ της Ευρώπης στον γάμο της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ με τον αμφιλεγόμενο σαμάνο
Φωτογραφία: Reuters

Χαράς ευαγγέλια για την πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ, τέταρτη στη σειρά για τον θρόνο της Νορβηγίας, η οποία σήμερα Σάββατο (31.08.2024) παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, τον – αμφιλεγόμενο για πολλούς σαμάνο-, Durek Verrett.

Η 52χρονη πριγκίπισσα της Νορβηγίας, γνώρισε τον 49χρονο «σαμάνο» Durek Verrett το 2019, όταν τους σύστησε ένας κοινός φίλος, ανακοινώνοντας τον αρραβώνα τους τρία χρόνια αργότερα.

Οι λαμπροί γαμήλιοι εορτασμοί ξεκίνησαν ήδη από την Πέμπτη (29.08.2024) με ένα ονειρικό ταξίδι με πλοίο στο γραφικό φιορδ Geiranger.

Το ζευγάρι, μαζί με μέλη της οικογένειας του όπως ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χάακον, η συζύγός του, πριγκίπισσα Μέττε Μάριτ και τα παιδιά τους Ίνγκριντ Αλεξάντρα και Σβέρε Μάγκνους, και φίλους του, ξεκίνησαν για ένα ειδυλλιακό ταξίδι από την παράκτια πόλη Alesund.

Το πρακτορείο Reuters, δημοσιεύει φωτογραφικό υλικό από τη γαμήλια τελετή με τις αφίξεις των λαμπερών καλεσμένων, κάποιοι από τους οποίους είναι μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και celebrities.

Πάντως, η νύφη απέφυγε τις κάμερες, κρυμμένη πίσω από σεντόνια καθώς περπατούσε προς τον γαμπρό, όπως μαρτυρούν και τα σχετικά καρέ.

Ο πρίγκιπας Χαακον και η πριγκίπισσα Μέττε Μάριτ / Reuters

Προσκλητήριο έλαβαν και τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας: ο πρίγκιπας Δανιήλ και η πριγκίπισσα Βικτώρια, καθώς και ο πρίγκιπας Καρολος – Φίλιππος και η πριγκίπισσα Σοφία.

Η πριγκίπισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Δανιήλ της Σουηδίας / Reuters

Εν τω μεταξύ, οι κόρες της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ, Leah Isadora Behn και Emma Tallulah Behn φωτογραφήθηκαν έξω από τη γαμήλια τέντα, πριν από την άφιξη της μητέρας τους.

Οι τρεις κόρες της νύφης / Reuters

Ο βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ και η βασίλισσα Σόνια / Reuters

Ποια είναι η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας είναι η κόρη του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια.

Ο πατέρας της έγινε βασιλιάς το 1991, ένα χρόνο αφότου της δόθηκαν τα δικαιώματα διαδοχής, καθιστώντας την τέταρτη στη σειρά για το θρόνο.

Το ζευγάρι κατά την κρουαζιέρα στο φιορδ /Reuters

Παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά, ο μικρότερος αδελφός της, ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον, θα τον διαδεχθεί στη θέση του μονάρχη.

Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε τον συγγραφέα και καλλιτέχνη Άρι Μπεν το 2002. Το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες. Χώρισαν το 2017. Ο Μπεν αυτοκτόνησε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2019 μετά από χρόνια προβλημάτων ψυχικής υγείας και αλκοολισμού.

Η πριγκίπισσα έχασε τον τίτλο της «βασιλικής υψηλότητας» το 2002 λόγω των δημόσιων ανησυχιών ότι χρησιμοποιούσε τον συνταγματικό της ρόλο για να τη βοηθήσει να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση. Το 2022 παραιτήθηκε εντελώς από τα βασιλικά της καθήκοντα, αλλά της επετράπη να διατηρήσει τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Οι εκκεντρικές απόψεις του σαμάνου 

Ο Durek Verrett κατάγεται από το Σαν Φρανσίσκο και λέει ότι προέρχεται από γενιές σαμάνων που συνδέονται με τη φυλή Λουτσούμι στην Αϊτή.

Έχει συλληφθεί αρκετές φορές και λέει ότι πέρασε ένα χρόνο σε φυλακή της Καλιφόρνιας το 1991 για τον εμπρησμό ενός ακατοίκητου κτιρίου στο οποίο διοργάνωσε ένα πάρτι.

Στο Instagram τον περιγράφει ως «υπηρέτη του Θεού» και «ενεργοποιητή ενέργειας».

Λίγο αφότου άρχισε να βγαίνει με την πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ το 2019, το ζευγάρι ξεκίνησε μια περιοδεία με τίτλο «Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος», προσφέροντας στους θεατές των παραστάσεων «διαλογισμό και σαμανικές ασκήσεις», γράφει το skynews.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονoϊού, πούλησε μενταγιόν «πνευματικής βελτιστοποίησης» για περίπου 240 ευρώ στην ιστοσελίδα του, τα οποία, όπως ισχυριζόταν, μπορούσαν να αποκρούσουν τον ιό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις