Κόσμος

Νότια Αφρική: Αστυνομικοί σκότωσαν εν ψυχρώ ύποπτο – Τους κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Τέσσερις αστυνομικοί από τη Νότια Αφρική που σκότωσαν εν ψυχρώ έναν ύποπτο για τη διάπραξη ληστείας πυροβολώντας τον στο κεφάλι ενώ εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος παραδόθηκαν σήμερα αφού προβλήθηκε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας όπου καταγράφθηκε το περιστατικό, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο από την εφημερίδα The Sunday Times και σε αυτό διακρίνεται ένα στέλεχος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νοτίου Αφρικής (SAPS) να πυροβολεί τον άνδρα στο κεφάλι από πολύ κοντινή απόσταση αφού τον έχουν ήδη πυροβολήσει στον ώμο και το στήθος.

Ο ύποπτος κειτόταν ήδη στο πεζοδρόμιο αφού δέχθηκε την σφαίρα στον ώμο του καθώς επιχειρούσε να διαφύγει από την αστυνομία, δείχνει το βίντεο. Το αίμα από το κεφάλι του άνδρα σχηματίζει μια λίμνη στο πεζοδρόμιο.
«Παραδόθηκαν και τους συλλάβαμε. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος τους για φόνο, ωστόσο ενδέχεται να προσθέσουμε και άλλες κατηγορίες» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ερευνών (IPID), Γκρέις Λάνγκα.
Σύμφωνα με την ίδια οι αστυνομικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοι παρά τις εκκλήσεις τους για επιτάχυνση της διαδικασίας και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή αύριο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού