Τρίτη, 16 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Νότια Αφρική: Έξι πυροσβέστες πέθαναν σε πυρκαγιά στο Κουαζούλου Νατάλ – Πλημμύρες πλήττουν το Κέιπ Τάουν

Νότια Αφρική: Έξι πυροσβέστες πέθαναν σε πυρκαγιά στο Κουαζούλου Νατάλ – Πλημμύρες πλήττουν το Κέιπ Τάουν

Έξι πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με την πυρκαγιά στην ανατολική επαρχία Κουαζούλου – Νατάλ της Νότιας Αφρικής και άλλοι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε φωτιά που ξέσπασε κοντά στην πόλη Boston, περίπου 130 χιλιόμετρα από την πόλη Durban στα ανατολικά της Νότιας Αφρικής, βρήκαν τραγικό θάνατο 3 πυροσβέστες. Οι άλλοι 3 έλαβαν θεραπεία και διασωληνώθηκαν, αλλά τελικά πέθαναν μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Οι αρχές είπαν ότι υποπτεύονται ότι η φωτιά της Κυριακής μπορεί να ξεκίνησε από λαθροκυνηγούς που προσπαθούσαν να παγιδεύσουν ζώα για να σκοτώσουν.

Ένας πυροσβέστης εξακολουθεί να βρίσκεται διασωληνωμέος στο νοσοκομείο και ένας άλλος είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Roland Robertson.

Ο ίδιος είπε ότι ορισμένοι από τους λαθροθήρες πιστεύεται επίσης ότι τραυματίστηκαν στις πυρκαγιές κοντά σε ιδιωτικές φάρμες, καθώς ο άνεμος και το ξηρό έδαφος τους έκαναν να καούν εκτός ελέγχου. Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις ύποπτων λαθροθήρων.

Το Newsroom Afrika έγραψε στο X (πρώην Twitter): «Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο uMlalazi, βόρεια της KwaZulu-Natal, καθώς η κοινότητα συνεχίζει να μάχεται με τις μαινόμενες πυρκαγιές».

Σε άλλη ανάρτηση έγραψε: «13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές σε περιοχές της Κουαζούλου-Νατάλ την τελευταία εβδομάδα. Ανάμεσά τους είναι έξι πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στο KZN Midlands».

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Κουαζούλου – Νατάλ την τελευταία εβδομάδα λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων, αφήνοντας τουλάχιστον επτά άλλους νεκρούς σε διάφορες περιοχές της επαρχίας, όπως ανακοίνωσαν τοπικά μέσα.

Η άλλη πλευρά της Νότιας Αφρικής πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες, προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους και πολλές πλημμύρες.

Μια σειρά από ψυχρά μέτωπα που έρχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο Cape Town και τις γύρω περιοχές στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας τις τελευταίες 10 ημέρες. Περίπου 15.000 άνθρωποι έχουν πληγεί και χιλιάδες σπίτια και άλλες κατασκευές έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν.

Πηγή Φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις