Πέμπτη, 3 Οκτ.
21oC Αθήνα

Νότια Αφρική: Αγρότης τάισε στα γουρούνια δύο γυναίκες

Νότια Αφρική: Αγρότης τάισε στα γουρούνια δύο γυναίκες
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ένα απίστευτο «κύμα» οργής έχει πλημμυρίσει τη Νότια Αφρική μετά το φρικαλέο έγκλημα με θύματα δυο μαύρες γυναίκες και θύτη έναν λευκό αγρότη, οποίος τάισε τα πτώματά τους στα γουρούνια.

Η 45χρονη Maria Makgato και η 34χρονη Lucia Ndlovu, φέρεται να έψαχναν για τροφή στη φάρμα κοντά στο Polokwane στη βόρεια επαρχία Limpopo της Νότιας Αφρικής τον περασμένο Αύγουστο, όταν δολοφονήθηκαν και ρίχτηκαν στα γουρούνια.

Τα πτώματά τους φέρεται να δόθηκαν για τροφή σε γουρούνια σε μια προφανή προσπάθεια να απαλλαγούν, ο αγρότης και άλλοι δυο εργάτες, από τα στοιχεία.

Το δικαστήριο πρόκειται τώρα να αποφασίσει αν θα χορηγήσει εγγύηση στον ιδιοκτήτη της φάρμας, τον 60χρονο Zachariah Johannes Olivier, και στους δυο εργάτες του, τον 19χρονο Adrian de Wet, και τον 50χρονο William Musora, ενόψει της δίκης τους για τη δολοφονία.

Οι τρεις άνδρες δεν έχουν κληθεί ακόμη να απολογηθούν στο δικαστήριο, κάτι που θα συμβεί όταν αρχίσει η δίκη σε μεταγενέστερη ημερομηνία, γράφει το BBC.

Σε προηγούμενες ακροάσεις, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο απαιτώντας να μην αφεθούν οι δράστες ελεύθεροι με εγγύηση.

Ο αδελφός της Makgato, Walter Mathole, δήλωσε στο BBC ότι το περιστατικό επιδείνωσε περαιτέρω τη φυλετική ένταση μεταξύ μαύρων και λευκών στη Νότια Αφρική.

Αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές της χώρας, παρά το τέλος του απαρτχάιντ πριν από 30 χρόνια.

Οι τρεις άνδρες που βρίσκονται στο δικαστήριο του Polokwane, αντιμετωπίζουν και τις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας επειδή πυροβόλησαν τον σύζυγο της Ndlovu , ο οποίος βρισκόταν μαζί με τις γυναίκες στη φάρμα.

Ο Mabutho Ncube επέζησε από το απίστευτο αυτό συμβάν, το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου. Ο ίδιος σύρθηκε μακριά και κατάφερε να καλέσει έναν γιατρό για βοήθεια.

Λέει ότι κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και πως οι ένστολοι βρήκαν τα αποσυντεθειμένα πτώματα της συζύγου του και της Makgato στο χοιροστάσιο, αρκετές ημέρες αργότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις